Mehmet Şimşek: 'Başardık'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek: 'Başardık'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada başardıklarını söyledi.

Ekonomi 28 Haz 2024 12
Mehmet Şimşek: 'Başardık'

Mehmet Şimşek: "Başardık"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve başardık mesajı verdi. Bakan yaptığı son dakika açıklamasında şunu söyledi:

"Başardık"

Neyi Başardık?

Neyi başardığımız konusunda net bir açıklama henüz gelemdi. Ancak Bakan Şimşek, Singapur'da Türkiye'nin gri listeden çıkarılması için temaslara gitmişti. Bu açıklamaya göre baktığımızda gri listeden çıktığımız anlaşılıyor.

İhracat rakamları

Bakan bir d iğer açıklamasında ise ihracat rakamlarını paylaştı ve rakamlarda iyileşmenin devam ettiğini, güçlü seyrin sürdüğünü söyledi. Bakan açıklamasında verileri şu şekilde paylaştı:

Mayısta yıllık ihracat 260 milyar dolar ile tarihi zirvesine ulaşırken ithalat son bir yılda 29 milyar dolar azaldı. Yıllık dış ticaret açığı 35 milyar dolar iyileşerek 87 milyar dolara geriledi. 

Turizmde de güçlü seyir devam ediyor, mayısta yabancı ziyaretçi sayısı yıllık yüzde 14 arttı.

Yıllık cari açığın mayısta bir önceki aya göre 6 milyar dolar iyileşerek yaklaşık 26 milyar dolar seviyesine gerilemesini bekliyoruz. İkinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in oldukça altında gerçekleşmesini öngörüyoruz. 

Gerileyen cari açık dış finansman ihtiyacını azaltacak, daha kalıcı rezerv birikimi sağlayacak, ⁠dış borcun milli gelire oranını düşürecek, finansal istikrarı daha da güçlendirecek, kredi notu artışlarının devamına zemin hazırlayacak ve hedeflerimize ulaşmamızda önemli rol oynayacaktır.

İşte yayınlanan verilere ilişkin tablo:

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
neyi başardı acaba bu İngiliz milleti perişan edip ingiliz patronlarınamı dedi başardık diye ! bu ülkenin başına gelmiş en büyük sorun akp dir !
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Başardık pazarda limon 100 TL
Ziyaretçi 4 Ay Önce
neyi başardın ya borsa bitmiş
Ziyaretçi 4 Ay Önce
neyi alkışlıyoruz ?alkışladım
Ziyaretçi 4 Ay Önce
neyi kime göre başardık sayın şimşek? halkın içinde olsanız bu başardık kelimesini kullanamazdiniz