Mehmet Şimşek açıkladı: Kripto para yasası geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek açıkladı: Kripto para yasası geliyor

Kripto para düzenlemesinde son dakika haberi geldi. Gelen haberde Bakan Mehmet Şimşek, düzenlemenin kısa sürede geleceğini söyledi.

Kripto Paralar 14 Ara 2023 0
Mehmet Şimşek açıkladı: Kripto para yasası geliyor

Son dakika: Kripto para düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Bakan Şimşek açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada kripto para yasasında sona gelindiğini söyledi.

VERGİ DÜZENLEMESİ GELİYOR

Hürriyet'e açıklamada bulunan Bakan Şimşek, vergi düzenlemesinin gündemde olduğunu söyleyerek, “Çalışmalarımızı vergi tabanının genişletilmesi ve dolaysız vergilerin payının artırılması, vergilendirmede basitlik sağlanması, etkin olmayan istisnaların kaldırılması, kayıt dışılıkla mücadele ve vergi uyumunun artırılması, vergi güvenliğinin artırılması, döviz kazandırıcı faaliyetlerin teşviki başlıklarında yürütüyoruz. OVP’de yer verdiğimiz gibi vergi mevzuatımızda yer alan tüm istisna ve indirimleri gözden geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Vergiyi tabana yaymak sözlerine de açıklık getiren Bakan Şimşek, “Vergiyi tabana yaymak derken kast ettiğim, vergi tabanının genişletilmesi. Vergi vermeyen, kayıt dışında olanları, kayıt içine, sistem içine almak” dedi ve bilgi teknolojilerinden daha fazla yararlanarak kayıt dışılığın önüne geçeceklerini söyledi.

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ GELİYOR

Gündemdekie bir diğer konu olan kripto para düzenlemesi hakkında açıklama yapan Bakan Şimşek, SPK'nın çalışmalarında sona aşamaya gelindiğini söyleyerek, “Kripto varlıklar ‘değer veya hak ifade edebilen gayri maddi varlıklar’ şeklinde tanımlanıyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcısı, kripto varlık saklama hizmeti tanımları yapılıyor. Platformların işleyişine yönelik düzenlemeler öngörülüyor” ifadelerini kullandı.

Düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Düzenleme ile vergilendirmenin de yapılması bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç