Mehmet Akif Ersoy: 'Cenaze defnetmeyi başarı diye söylüyorsak vay halimize'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Akif Ersoy: 'Cenaze defnetmeyi başarı diye söylüyorsak vay halimize'

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'dan son dakika açıklaması geldi. Ersoy'un belediye başkanına verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu.

Haberler 26 Şubat 2023 08:28 0
Mehmet Akif Ersoy: 'Cenaze defnetmeyi başarı diye söylüyorsak vay halimize'

Mehmet Akif Ersoy: Cenaze defnetmeyi başarı olarak söylüyorsak vay halimize.

Haber Türk ekranlarında haber sunuculuğu ve moderatörlük yapan Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un canlı yayında söylediği sözler sosyal medya üzerinde gündem oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremde 43 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 11 ilde yaşanan büyük yıkımın ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken bölgede gelen bazı toplu mezar görüntüleri, cansız bedenlerin iş makineleri ile toprak altına sürüklendiği görüntüler yürekleri yakmıştı.

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan dün Habertürk canlı yayınına katıldı. Gürkan yaptığı açıklamada bölgede çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından bir çok insan hayatını kaybetti. Binlerce insanın enkaz altından cansız  bedenleri çıkarılırken sosyal medyada bir inşaat makinesi yardımıyla cesetlerin toprak altına sürüklendiği görüntüler yürekleri yakmıştı.

CENAZELERİ AYRI AYRI DEFNETTİK

Habetürk ekranlarında da bu konuyla ilgili ilginç bir konuşma gerçekleşti. Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan canlı yayında, "Daha sonra kimlik belirleme, normal ölümlerin dahil olması ile bu daha da düştü. Neticede 1300 civarında bir rakam. Bunların hepsini, bütün cenazelerimizin cenaze namazları kılınmıştır. Ayrı ayrı mezarlara kendi inanş değerlerimize uygun şekilde defnedilmiştir" ifadelerini kullandı.

"CENAZE DEFNETMEYİ BAŞARI OLARAK GÖRÜYORSAK VAY HALİMİZE"

Bunun üzerine haber bültenini sunan Gazeteci Mehmet Akif Ersoy “ Cenaze defnetmeyi başarı olarak gördüğümüz bir yerdeysek vay halimize. Gerçi bunu bazı yerlerde yapamadık. Yine de iyi bir şey" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç