Meclisin 2 aylık gündemi belli oldu: İşte TBMM'ye gelecek 10 kanun teklifi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meclisin 2 aylık gündemi belli oldu: İşte TBMM'ye gelecek 10 kanun teklifi

Son dakika haberi: TBMM'nin 2 aylık gündemi belli oldu. 10 yeni kanun, meclis tatile girmeden gündeme gelecek.

Haberler 26 Mayıs 2024 31
Meclisin 2 aylık gündemi belli oldu: İşte TBMM'ye gelecek 10 kanun teklifi

TBMM'nin 2 aylık gündemei açıkladı: 10 yeni kanun teklifi geliyor.

TBMM'den son dakika haberi geldi ve gelen haberde meclisin Temmuz ayında tatile girmeden önce gündemine alacağı konulara yer verildi.

Temmuz ayının sonunda tatile girmeyi planlayan meclisin gündemi şu şekilde olacak:

İlk olarak sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili düzenleme gelecek. Gelecek düzenleme 1 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Uzun süredir beklenen 9. Yargı Paketi de meclis tatile girmeden gündeme gelecek. Haziran ayında komisyona gelmesi ve daha sonra meclis genel kuruluna gelmesi beklenen düzenleme kısa sürede yürürlüğe girecek.

Gelecke hafta ise kripto para düzenlemesi meclis gündemine gelecek. Geçtiğimiz günlerde meclise sunulan düzenlemenin bu hafta komisyondan geçmesi, gelecek hafta ise yürürlüğe girmesi bekleniyor.

ULAŞTIRMA TEKLİFİ GELİYOR

Bu tekliflerin yanı sıra AK Parti, ulaştırma faaliyetlerini düzenleyen 30 maddelik bir torba yasa getirecek. Yasa ile ulaşımda bazı yeni düzenlemeler hayata geçecek.

Meclis gündemine gelecek bir diğer düzenleme ise eğitimcilere şiddetin engellenmesi ve öğretmenlik meslek kanununda yapılacak değişiklik olacak. Bu düzenleme ile öğretmenlere yönelik şiddetin cezaları artırılacak ve uzman ile başöğretmenlik sürecinde değişiklikler yapılacak.

Geçen hafta meclise gelen TSK Personel Kanunu, önümüzdeki günlerde gelecek Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakıf Kanunu, saülık çalışanları torba kanunu ve kamuda tasarruf paketi ile birlikte toplamda 10 kanun, meclis tatile girmeden yürürlüğe girecek.

Siz hangi kanun tekliflerinin gündeme gelmesini istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın ve mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

MECLİS NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

TBMM 1 Ağustos tarihinde tatile girecek. 2 aylık tatil 1 Ekim tarihinde sona erecek ve meclis çalışmalarına başlayacak.

Yorumlar (31)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Yapı kayıt mağdurları
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Mahkum affı ehliyet affı gelsin
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Emekliye bisey yok
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Bağkur prim eşitlemesi çok geç kaldı
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Gv korucalrimizin özlük hakları verilsin 40 senedir beklemekteler şuan 60.000 Aktif korucular nubet yerleri dağda operasyonda öst bölgelerde sınır dışı görev yapmaktadır aldığı maaş askari ücret çok zordurumdalar hakları verilmelidir