Meclise Sunuldu: 18 Yaşından Büyük Herkese 5500 TL İkramiye Verilsin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meclise Sunuldu: 18 Yaşından Büyük Herkese 5500 TL İkramiye Verilsin

TBMM'ye bir teklif geldi. Gelen teklifte gençlere 5 bin 500 lira ikramiye verilmesi istendi.

Siyaset 30 Kasım 2022 22:02 15
Meclise Sunuldu: 18 Yaşından Büyük Herkese 5500 TL İkramiye Verilsin

Son dakika : 18 yaşındna büyüklere 5500 TL ikramiye verilmesi teklifi mecliste.

TBMM'ye dikkat çeken bir kanun teklifi geldi. Gelen kanun teklifinde 18 yaşından büyük her gence 5 bin 500 liralık ikramiye verilmesi istendi. 

TBMM'ye bugün gelen kanun teklifinde Memleket Partisi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy; her sene 29 Ekim tarihinde gençlere ikramiye ödemesi yapılmasını talep etti. Söz konusu kanun teklifi, "Cumhuriyet İkramiyesi Kanun Teklifi" adı ile meclise sunuldu. Bu teklife baktığımızda özetinde şu ifadelere yer verildiği görüldü: "Teklif ile; 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, her yıl 29 Ekim'de net asgari ücret kadar Cumhuriyet ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır"

Teklifin tam metni şu şekilde:

Kanun teklifinin gerekçesine şu şekilde yer verildi:

"Cumhuriyet Bayramı her yıl 29 Ekim'de milletçe gururla ve her geçen gün daha da büyük bir coşkuyla kutladığımız bir milli bayramımızdır. 

Bu bayram, kuşkusuz ki bizim için çok önemli ve çok değerli bir gündür. Çünkü 29 Ekim 1923 'te Cumhuriyetimiz kurulmuış ve insanlarımız Cumhuriyet sayesinde özgürlük ve eşitlik gibi kavramları tanımıştır. 

Egemenlik kayıtsız şartsız milletimize geçmiştir.

Cumhuriyet, yoksulluğu , geri kalmışlığı ve cehaleti kabul etmemek , tüm dünyaya Türk'ün gücünü yeniden göstermektir. Cumhuriyet, bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir. Emanetimize sahip çıkmanın ve gelecek nesillere aktarmanın en güzel yolu ise; ülkemizin her bir köşesinde bayramın coşkuyla kutlanmasını sağlamaktır. 

Anack i ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve yüksek enflasyon karşısında geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız ne kendilerine ne de çocuklarına milli bayram coşkusunu yaşatmak için ayrı bir bütçe ayıramamaktadır. Memleketimizde vatandaşlarımıza, Cumhuriyetin varlığını coşkuyla yaşayıp yaşatmak için maddi destek verilmesi şart olmuştu. 

Bu teklifimle yeni bir isile Cumhuriyet İkramiyesi Kanunu oluşturulup Cumhuriyetin Yüzüncü yılından başlayarak devam eden her yıl 29 Ekim'de 18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına içinde bulunulan yıl için belrlenmiş olan asgari ücret tutarı kadar Cumhuriyet İkramiyesi adıyla yılda bir kere ödeme yapılması amaçlanmaktadır."

NASIL OLACAK?

Düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi. Önümüzdeki günlerde görüşülecek. Sizce verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek adaylar bu sayfada >>>  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
mantıklı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bence verilmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zamlara dur diyin bırakın bu oyunları her gün zamla uyanıyoruz yeter artık.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence sadaka verir gibi değil hak edene iş versinler 40 yaş sınırını kaldırsınlar torpili engellesinler millet emek etsin kazansın böyle hazıra değil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu millet kimseden sadaka istemez milleti yoksulluğa mahkum eden bozuk duzeni duzeltin adaletli gelir dağılımı olsun yeter