Meclis gündemi son dakika af var mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meclis gündemi son dakika af var mı?

Mahkumlara af düzenlemesi gelecek mi? Meclis gündeminde mahkum affı kanun teklifi var mı? İşte son dakika bilgileri.

Haberler 10 Kasım 2023 2
Meclis gündemi son dakika af var mı?

Meclis gündemi son dakika af var mı?

Yüz binlerce mahkum ile mahkum yakını, TBMM'den gelecek 100. yıl affını bekliyor. Gerek sosyal medya üzerinde gerek yetkililere seslenerek, gerekse etkinlikler düzenleyerek af beklentilerini paylaşan yüz binlerce mahkum yakını, af konusunun artık TBMM gündemin gelmesini bekliyor. Peki Türkiye Büyük Millet Meclisine mahkumlara af ile ilgili düzenleme geldi mi? Kanun teklifi geldi mi? Ne zaman mahkumlara af gelecek? İşte meclisin bu hafta gündemi.

MECLİS GÜNDEMİNDE BÜTÇE VE KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI

Salı günü başlayan genel kurul görüşmelerinde kentsel dönüşüm yasası görüşüldü ve onaylandı. Komisyonlardan ise Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bu hafta yoğun bir görüşme oldu. Pazartesi günü başlayan komisyon görüşmelerinde bakanlıkların bütçeleri görüşülmeye devam edildi.

Önümüzdeki hafta komisyonda bütçe görüşmeleri devam edecek. Genel Kurulda ise Aile ve Gençlik Fonunun kurulması, gençlere evlilik kredisi, ev hanımlarına emeklilik desteği ve yine gençlere iş kurma kredisi verilmesi ele alınacak.

MAHKUMLARA AF GELECEK Mİ? BAKAN YILMAZ TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve mahkumlara af gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt verdi. Bakan Tunç, mahkumlara 100. yıl affı verilmesinin gündemlerinde olmadığını söyledi. Sizce mahkumlara af gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YENİ YARGI PAKETİ GELİYOR

Bakan geçen gün yaptığı açıklamada ise yeni Yargı paketinin geleceğini, mahkumlar ile ilgili bazı düzenlemeler olacağını söyledi. Bu düzenlemeler, şartların iyileştirilmesi yönünde olacak. Bir infaz düzenlemesi olup olmayacağı ise henüz belli değil. Ancak özetlemek gerekirse meclis gündeminde af ile ilgili bir kanun yok. Kanun teklifi meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linkleden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
af çıksın
Ziyaretçi 4 Ay Önce
ARTIK AF ÇIKSIN YATANLAR GARIBANLAR UYUŞTURUCUDAN BAGIMLI 10 GR 10 YIL CEZA ALIYOR KILO KILO SATANLAR DIŞARDA GEZİYOR HANİ ADALET ARTIK GARIBANLAR AF BEKLİYOR YAZIK 1 YIL OLDU İSTESELER 1 GÜNLÜK İŞ