MEB'e resmi yazı gönderildi: Ek 50 bin öğretmen ataması acilen yapılmalı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB'e resmi yazı gönderildi: Ek 50 bin öğretmen ataması acilen yapılmalı

Milli Eğitim Bakanlığı'na resmi bir yazı gönderildi ve ek atama sözünün hızlı şekilde tutulması, tayinlerin de öne çekilmesi istendi.

MEB'e resmi yazı gönderildi: Ek 50 bin öğretmen ataması acilen yapılmalı

Ek öğretmen ataması hakkında resmi yazı ve talep.

Ek öğretmen ataması hakkında Eğitim Gücü Sen'den son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'na bir resmi yazı gönderildiği ve gönderilen resmi yazuda ek öğretmen ataması yapılması, 50 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapımasının zorunlu olduğunun altı çizildi. 

Sendika Başkanı Oğuz Özat yaptığı açıklamada Mahmut Özer'in 8 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklamasına değindi ve 45 bin öğretmen atamasının okullardaki ihtiyacı kaşrılamadığı ve ek atama yapılmasının artık zorunluluk haline geldiğini bildirdi. Sendika tarafından yapılan açıklamada ücretli öğretmenlerle ihtiyacın giderilmeye çalışıldığını, bunun yeterli olmadığını bildirdi.

İl içi ve il dışı atama takviminin öne çekilmesi gerektiğini söyleyen Özat, öğretmenlerin tayin sonrası tayinlerinin çıktığı yere yerleşme ve diğer işlemlerde mağduriyet yaşamaması adına çalışmaların hızlandırılması gerektiğini bildirdi.

ATAMA TAKVİMİ HIZLICA AÇIKLANMADI

Ek öğretmen atamasının hızlıca açıklanması gerektiğini söyleyen Özat, öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç