MEB'den son dakika: Karneler değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB'den son dakika: Karneler değişti

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda dağıtılacak yeni karneleri duyurdu. İşte yeni karneler.

Eğitim 21 Mart 2024 0
MEB'den son dakika: Karneler değişti

MEB'den son dakika açıklaması: İşte yeni karneler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere verilecek yeni karnelere yer verildi.

MEB resmi sayfasından yapılan son dakika açıklamasında daha önce ders ve davranış notlarını içeren öğrenci karnelerinde yapılan değişiklik sonrası 2023 2024 eğitim öğretim dönemi sonunda ilk defa karnelerin dağıtılacağına yer verildi. Artık karnelerde sadece akademik başarı değil, sosyal etkinlikler de yer alacak.

5 ANA BAŞLIK ALTINDA DEĞERLENDİRMEYE ALINACAK

Okul içinde ve dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler karnelerde "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirmeye alınacak.

"Öğrencilerin sosyal etkinlikleri karnelerinde, "katılım", "ürün ortaya koyma", "performans gösterme" ve "derece alma" şeklinde dört ana düzeyde işlenecek. Böylece öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları derecelendirilmiş bir sistemle karnelere yansıtılmış olacak. Ayrıca sosyal etkinlikler gerçekleştiği yere göre de "okul içi", "okullar arası", "ilçe geneli", "il geneli", "bölgesel", "ulusal" ve "uluslararası" olarak değerlendirilecek" ifadeleri ile yapılan açıklamada bakanlığın yeni düzenlemesi ile öğrencilerin karnelerinde ders notları ile sosyal etkinlik durumlarının da görülebileceğini bildirildi.

Bu kapsamda spor ve sanat ile ilgilenen öğrenciler erken şekilde tespit edilecek. Okulda idare ve öğretmenler, okula gelen öğrencinin spor ya da sanatla ilgilenip ilgilenmediğini, ilgi ve becerilerini sistemden görebilecek.

Örnek vermek gerekirse beden eğitimi öğretmeni, sporcu öğrencileri önceden belirleyecek. Okul yaşamında da bu öğrencilerin derinlemesine çalışmalar yapılacak.

HANGİ SOSYAL ETKİNLİKLER OLACAK?

E Okul sistemine sosyal etkinliklerin işlenmesi için 3 ayrı kategori belirlendi. Okul etkinlikleri, merkezi etkinlikler ve okul dışı bireysel etkinlikler başlığı altında not girişleri olacak.

Okul etkinlikleri, danışman öğretmenlerle birlikte kulüplerde yapılanlar olacak.

Merkezi etkinlikler ise MEB merkez ve taşra teşkilatı tarafından yapılacak etkinlikler olacak.

Okul dışı etkinlikler ise bakanlık, Gençlik Bakanlığı, Aile Sanayi ve Kültür Turizm Bakanlığı ile üniversiteler ve belediyeler, diğer kamu kurumlarında yapılan etkinlikler olacak.

İşte yeni karneler:

Fotoğrafın büyük hali için TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç