MEB'den Okullara Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımı Müjdesi 2022 Başvuru (İŞKUR TYP Başvuru Kaldırıldı mı?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB'den Okullara Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımı Müjdesi 2022 Başvuru (İŞKUR TYP Başvuru Kaldırıldı mı?)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımına değindi.

İŞKUR İlanları 24 Tem 2022 13:58 138
MEB'den Okullara Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alımı Müjdesi 2022 Başvuru (İŞKUR TYP Başvuru Kaldırıldı mı?)

Son dakika haberi: MEB'den okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaptı ve okullara temizlik ile güvenlik görevlisi alımı hakkında önemli bir ifade kullandı. Bakan yaptığı açıklamada yeni temizlik görevlisi alımları ile okulların daha temiz öğrencilerin için hijyen yeri olacağını, güvenlik görevlisi alımı ile de okulların daha güvenli yerler olacağını söyleyerek, "Okul iklimini güçlendirerek okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı ortamda akran zorbalığının olmadığı, şiddetinin olmadığı bir okul ikliminde çalışacakları bir ortamı güçlendirmek aynı zamanda öğrencilerimizi de çok sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlayabilmek." dedi.

ÇALIŞMALAR ERKEN BAŞLADI

2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında düzenlenen toplantıda İzmir'deki resmî okulların müdürleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarının erken başladığını söyledi ve bakanlık olarak okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyleedi. Bakan Özer, "İstediğimiz şey, okullarımızın tüm ihtiyaçlarını Bakanlık olarak karşıladığımızı sizlere göstermek. 2022-2023 eğitim öğretim yılında tüm eksikliklerimizi bilerek çok güçlü bir şekilde bir başlangıç yapalım dedik. Temizlikten kırtasiyeye, küçük onarımlardan donatım ihtiyacına kadar hangi okulun ne ihtiyacı varsa onunla ilgili çalışma yapıldı ve bugün İzmir'imizdeki tüm okullarımıza 200 milyonu kırtasiye, 150 milyonu temizlik, 80 milyonu küçük onarım ve 170 milyonu donatım olmak üzere 600 milyon liralık yatırımı göndermiş bulunuyoruz. 400 milyonu da koyduğumuz zaman 1 milyarlık bir eğitim öğretime hazırlık bütçesini İzmir'imizin tüm okullarımıza aktarmış bulunuyoruz." dedi.

TEMİZLİK VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI YAPACAĞIZ

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı hakkında konuşan Bakan Özer, yakın zamanda temizlik ve güvenlik görevlisi ihtiyacının karşılanacağını söyleyerek, "Velilerimizin özellikle kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşmasını istemiyoruz. Velilerimiz eğer isterse okullara, okul aile birliklerine bağış yapabilirler ama bağışla okul kayıtları arasında hiçbir pozitif korelasyon yok. Zorunluluk ilişkisi yok çünkü bizim Bakanlık olarak tüm okullarımızın ihtiyacını karşılayabilecek gücümüz de var, bütçemiz de var. Sadece bununla yetinmeyeceğiz. Aynı zamanda, inşallah, temizlik ve güvenlikle ilgili okullarımızın ihtiyacını karşılamakla ilgili de yakında tüm okullarımıza, tüm illerimize sürprizimizi açıklayacağız. Yani Bakanlık olarak istediğimiz şey, sizlerle birlikte sürekli istişare hâlinde yol yürüyerek sizlerin her türlü talebini karşılayabilecek her türlü gücümüz var. İnşallah, bundan sonra okul temelli bir şekilde süreçlerimizi yöneteceğiz." ifadelerini kullandı.

OKULLAR NE ZAMAN  AÇILACAK?

2022 2023 eğitim öğretim yılında okullar 12 Eylül 2022 tarihinde açılacak ve 16 Haziran tarihinde okullar kapanacak. 

HANGİ İLLERE

Söz konusu personel alımı 81 şehre olacak. 

İLAN GELİYOR

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı hakkında Bakan , yakın zamanda müjde vereceğiz diyerek adayların beklediği haberi verdi. 12 Eylül tarihinde okullar açılacak. Buna göre baktığımızda ilanınn Ağustos ayında gelmesi bekleniyor. Finans7.com olarak ilanı anbe an takip ediyoruz. İlan geldiğinde takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz.

Siz de bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (138)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ucretin 1 bucuk katini asanlari guvenlik ve temizlik gorevlisi olarak almiyorlardi insallah bir cozum bulmuslardir bu durumda ise giremiyirduk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut ÖZER İ tebrik ederim.Sağolsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
NE YANİ ŞİMDİYE KADAR OKULLARIMIZ HİJYEN VEDE GÜVENLİ DEGİLMİYDİ? TEMİZLİK VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALINIYOR.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende okul da caşalişmsk isterim basvuru yapip şansimı denıcem
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Rprpr8