MEB'den Başöğretmenlik Duyurusu: İşte Uzman Öğretmenlik Başvuru Ekranı ve Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB'den Başöğretmenlik Duyurusu: İşte Uzman Öğretmenlik Başvuru Ekranı ve Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve uzman öğretmenlik başvurusunun başladığına yer verildi.

Eğitim 1 Haz 2022 10:07 0
MEB'den Başöğretmenlik Duyurusu: İşte Uzman Öğretmenlik Başvuru Ekranı ve Şartları

Uzman öğretmenlik başvurusu başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2022 yılı uzman öğretmenlik başvurusunun başladığına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu başvurunun detaylarına yer verdik.

"T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Öğretmenlik Kariyer Basamakları Eğitim Başvurusu" ifadeleri ile yayımlanan duyuruya baktığımızda başvurunun bugün başladığı ve 10 Haziran günü saat 23.59'a kadar alınacağına yer verildi. 

MEB BAŞVURU SİSTEMİ ÜZERİNDEN BAŞVURU BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı Başvuru Sistemi üzerinden başvuru ekranı açıldı. Yapılan açıklamada başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

"Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan öğretmenler, Başöğretmenlik Eğitim Programına ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilir."

Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Özer, "İnanıyorum ki çok verimli bir eğitim süreci olacak ve eğitim sistemimiz bu öğretmenliği bir kariyer sistemi olarak tasarlayan kanun ve yönetmelik çerçevesinde çok daha kaliteli, öğretmenlerin sürekli öğrenenler olduğu bir sisteme, ilk mayalarının atıldığı bir döneme doğru adım adım evrilecek. Yeni takvimin ve yönergenin de öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

BAŞVURU EKRANI

Söz konusu ilana başvurular Milli Eğitim Bakanlığı başvuru sayfası üzerinden alınmaya başladı. Adaylar, başvuru sistemi üzerinden müracaatını yaparak başöğretmenlik başvurusunu yapabilir.

https://basvuru.meb.gov.tr/pageRedirect.aspx

Başvuru yukarıdaki sayfadan alınıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç