MEB yaz tatili ve yaz okulu açıklaması 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB yaz tatili ve yaz okulu açıklaması 2023

Yaz tatili ve yaz okulu hakkında açıklama geldi. Açıklamada bu sene de yaz okulunun olacağına yer verildi. Peki yaz okulu ne zaman?

Eğitim 23 Nisan 2023 11:07 0
MEB yaz tatili ve yaz okulu açıklaması 2023

MEB'den yaz tatili hakkında açıklama: Yaz okulu olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndna yaz okulu hakkında açıklama geldi. Son günlerde sosyal emdya üzerinde ve bazı haber sayfalarında çokça dolaşan iddialarda yaz tatilinin iptal edilebileceği, okulların daha geç kapanacağı bildirilmişti. Özellikle deprem nedeniyle geç açılan okullar nedeniyle bunun doğruluk payı olabileceği, kafaları karıştırdı. Ancak bu iddialar MEB tarafından yalanlanmış, okulların planlandığı gibi 16 Haziran tarihinde kapatılacağına yer verilmişti. Bu açıklamadan sonra yaz okulu açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada bu sene de geçen sene olduğu gibi yaz okulu yapmayı planladıklarını söyledi.

YAZ OKULU ZORUNLU MU OLACAK?

MEB tarafından düzenlenen yaz okulunda herhangi bir zorunluluk yok. Yaz okuluna katılıp katılmama kararı öğrenci ile velileri tarafından verilecek karar doğrultusunda olacak. Öğrenci isterse yaz okuluna katılabilecek, istemezse katılmak zorunda kalmayacak. Ancak eğitimciler, sene içinde eksik dersi olan, eksikliklerini tamamlamak isteyen öğrencilerin yaz okuluna katılmalarının onların eğitimi için bir artı olacağı kanaatinde.

Öğrenciler, sene içinde yetiştiremedikleri dersleri, eksik yanlarını, açılacak yaz okulu kurslarında telafi edebilecek. Yaz okulu için kayıtlar henüz başlamadı. Başvuru için okullarla irtibat gerekmektedir. Okul yönetimi bu konuda açıklama yaparak başvuru almaya başlayacak.

YAZ OKULU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yaz okulu, 16 Haziran tarihinde okulların kapanmasından sonraki süreçte başlayacak. Yaz okulu duyurusu geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç