MEB ve MSB KPSS'siz işçi alımı yapacak: Başvurular İşkur'da başladı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB ve MSB KPSS'siz işçi alımı yapacak: Başvurular İşkur'da başladı 2023

Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine KPSS puan şartı aranmadan işçi alımı yapılacağı açıklandı. İlan başvuru bilgileri yazımızda.

İŞKUR İlanları 10 Mayıs 2023 11:14 3
MEB ve MSB KPSS'siz işçi alımı yapacak: Başvurular İşkur'da başladı 2023

MEB ve MSB KPSS'siz işçi alımı yapacak: Başvurular bugün başladı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında sürekli işçi alımı başvuru duyurusuna yer verildi. Kamu ilanları kısmında yayınlanan ilanlarda farklı pozisyonlarca, MEB ve MSB bünyesinde istihdam etmek üzere işçi alımı yapılacağına yer verildi.

KİMLER İLANA BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde açıklandı:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2. Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak.

3.  Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devletin sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4. Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

5. Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

6. Kamusal haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

7. Askerlikle ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

9. Başvurunun son tarihi itibarıyla iş gücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak veya son başvuru tarihi itibarıyla ilanda belirtilen mesleki yeterlilik belgesi/ustalık belgesine sahip olmak ve belirtilen diğer özel şartları sağlamak (Mesleki yeterlilik belgesi veya ustalık belgesine hak kazanmasına rağmen, son başvuru tarihi itibarıyla belgesi düzenlenmemiş olanlar da başvuru yapabileceklerdir. Ancak, belge kontrollerinde adayların bu durumu ispatlayıcı belge ibraz etmeleri gerekmektedir).

10. Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana Millî Savunma Bakanlığınca davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.

11. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

KADROLAR

Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Kitapları bünyesine yapılan alımlarda kadrolar şu şekilde verildi:

BAŞVURU İNTERNETTEN BAŞLADI

Söz konusu personel alımına başvurular internet üzerinden alınmaya başladı. Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki linke gitmesi gerekmektedir.

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda iş ilanları kısmına tıklayarak iş arama sayfasına gidin. İş arama sayfasına gittikten sonra ise İŞYERİ TÜRÜ kısmında KAMU seçeneğini işaretleyin. Son olarak ARA butonuna tıklayın. Kamu ilanları aşağıda sıralanacaktır. Kadın erkek ilana başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yaş sınırı koyuyorlar. Yaş 35 geçti ise öleceksin bu ülkede. Özel de zaten aynı kanun var. AB ve ABD farkımız bu. Orada ilanlara yaş yazmak bile yasak.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bütün ilanlarda yaş sınırı var hiçbir ilana başvuramıyorum 😔3 üniversite bitir tüm belgelerin olsun deneyimli ol hepsi boş anladığım kadar
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ya engelli ya gazi olmayan basvuru yapamiyor