MEB promosyona müdahale için neden hala bekliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB promosyona müdahale için neden hala bekliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı promosyon anlaşmalarına müdahale etmedikçe düşük rakamlar gelmeye devam ediyor.

Eğitim 5 Şubat 2023 14:16 1
MEB promosyona müdahale için neden hala bekliyor?

MEB promosyona müdahale için neden hala bekliyor?

Türkiye genelinde görev yapan 1.2 milyon öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın promosyon açıklamasını bekliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda hala bir girişimde bulunmadı. Bu girişimin olmaması nedeniyle birçok ilden komik promosyon rakamları gelmeye başladı.

SAĞLIKÇILAR 29 BİN LİRA ALDI

Sağlık Bakanlığı bu konuda önemli bir adım attı ve Türkiye genelinde sağlıkçılar için promosyon anlaşmasına imza atarak 29 bin lira üzerinde karar kıldı. Özel bankalar da sağlıkçılar için promosyon teklifini 29 bin TL'den başlattı.

EGM, ADALET BAKANLIĞI VE DİĞER KURUMLAR DA TEK ELDEN KARAR ALDI

Emniyet Genel Müdürlüğü , Adalet Bakanlığı ve diğer kurumlar da tek elden karar alarak 20 bin liranın üzerinde promosyonlara imza attı.

ÖĞRETMENLERE ŞAKA GİBİ PROMOSYON: 7200 TL

Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sürdürdüğü promosyon görüşmelerinde öğretmenler için bankadan gelen 7200 liralık komik teklif tepki çekti. Bazı illerde de 10 bin, 15, 17 bin liralık teklifler öğretmenlerin tepkisini topladı.

TAYİNDE SIKINTI ÇIKIYOR

Öğretmenlerin promosyonunda tayinde sıkıntı çıkıyor. Bir il ya da ilçedede promosyon alan öğretmen, promosyon anlaşması bitmeden tayini çıktığında o bankaya, kalan sürenin promosyonunu ödüyor ve gittiği ildeki promosyona tabi oluyor. Bu da ekstra sıkıntıları getiriyor.

PEKİ NE YAPILMALI?

Oldukça basit. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı gibi promosyon görüşmesi yaparak bir taban rakam belirlemeli. Aksi halde müdahale gelmedikçe düşük rakamlar, teklifler gelmeye devam edecek.

Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Promosyon açıkolaması geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
benabdurrahman.fIrat..ben.sabancIyardim.vakfina.yardimda.bulundum.neden.bir.cevap.alamadim.cevap.alamadim.lutfen.v.cevap.bekliyomcok.zordayim