MEB, Okullara TYP Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Tarihi 2022 (Ne Zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB, Okullara TYP Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Tarihi 2022 (Ne Zaman?)

Okullara TYP kapsamında yapılacak güvenlik görevlisi alımı için son dakika gelişmesi.

TYP 1 Eylül 2022 11:15 0
MEB, Okullara TYP Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Tarihi 2022 (Ne Zaman?)

FİNANS7.COM ÖZEL HABERİ | TYP güvenlik alımı hakkında yeni bilgi.

Bilindiği üzere geçen haftadan bu yana TYP kapsamında İŞKUR aracılığıyla okullara temizlik personel ialımları yapılıyor. Mezuniyet şartı olmadan yapılan personel alımında başvurular için sadece birkaç il kaldı. Bu illerin tamamlanması ile birlikte İŞKUR ve MEB, kura çekimi düzenleyerek kazanan adayları belirleyecek. Temizlik personeli alımında sona gelinmesinin ardından sırada TYP kapsamında okullara güvenlik görevlisi alımı bekleniyor. 

Güvenlik görevlisi alımı bekleyen on binlerce aday, ilanın ne zaman yayımlanacağını araştırmaya başladı.

BAKAN GÜVENLİK ALIMI OLACAK DEDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Temmuz ayında yaptığı açıklamada güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımının olacağını söylemişti. Ancak şimdiye kadar 60 bin temizlik personeli alımı yapıldı. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

GÜVENLİK ALIMI TARİHİ

TYP kapsamında yapılacak güvenlik görevlisi alımının ise bu ay olmayacağı , Ekim ayında olacağı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Buradan Çalışma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Genelde ekim ayında temizlik elemanlarıyla ilgili destek sağlanırdı. Geçiş olurdu. İlk kez 5 Eylül tarihi itibariyle Türkiye'de tüm okullarda 60 bin temizlik çalışanımız göreve başlayacak ve tüm okul ihtiyaçları giderilmiş,  ders kitaplarıyla yardımcı kaynaklar okullara gelmiş, temizlik elemanları görevlerine başlamış, okulların küçük onarımlarından temizlik malzemesi kırtasiyesine kadar her türlü ihtiyacı giderilmiş bir şekilde eğitim öğretime başlamış olacağız." dedi.

Bu açıklamaya bakacak olursak, temizlik ve güvenlik alımının Ekim ayında yapılacağı , ancak güvenlik görevlisi alımının Eylül ayına çekildiği, daha erken ilana çıkıldığı görülüyor. TYP güvenlik görevlisi alımının da Eylül sonunda, en geç Ekim'in ilk günlerinde yayımlanması bekleniyor. İlan gelince kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç