MEB Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı Olacak mı? Açıklama Geldi Ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı Olacak mı? Açıklama Geldi Ama...

MEB Güvenlik görevlisi alımı için açıklama bekleniyor. Bakan Özer, bundan 40 gün önce yaptığı açıklamada alımın olacağını söylemişti.

TYP 6 Eylül 2022 10:59 54
MEB Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı Olacak mı? Açıklama Geldi Ama...

Okullara güvenlik görevlisi alımı olacak mı?

Okullara güvenlik görevlisi alımı yapılacak mı sorusu son günlerde en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Milli Eğitm Bakanlığı'nın önceki senelerde yatığı güvenlik görevlisi alımını bu sene yapmaması büyük tepki çekerken vatandaşlar , sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda güvnelik görevlisi alımı yapılmasını istiyor. Biz de finans7.com olarak yazılarımızda, MEB'in güvenlik görevlisi almasını , alımların kadrolu olarak yapılması talebini ilettik.

60 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde 81 il ilçe ve köylerdeki okullara temizlik personeli alımı yaptı. Bakan Mahmut Özer yaptığı açıklamada her sene okullara yapılan temizlik personeli alımının bu sene erkene alındığını , Ekim ayında yapılması gereken alımın Çalışma Bakanlığı tarafından erkene alındığını söyledi.

Alınan 60 bin temizlik personeli görevlerine başladı. Görevlerine başlayan temizlik personelleri okulların temizlik ve hijyeninden sorumlu olacak. 

GÜVENLİK ALIMI

MEB'in güvenlik alımı yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor. Bakan Özer'in açıklamasına baktığımızda , eğer alım olacaksa Ekim ayında yapılacağı görülürken Bakan Özer, Temmuz ayında, yaptığı açıklamada "İnşallah, temizlik ve güvenlikle ilgili okullarımızın ihtiyacını karşılamakla ilgili de yakında tüm okullarımıza, tüm illerimize sürprizimizi açıklayacağız. Yani Bakanlık olarak istediğimiz şey, sizlerle birlikte sürekli istişare hâlinde yol yürüyerek sizlerin her türlü talebini karşılayabilecek her türlü gücümüz var. İnşallah, bundan sonra okul temelli bir şekilde süreçlerimizi yöneteceğiz." demişti.

İşte MEB resmi sayfasında o açıklama kısmı:

PEKİ NE ZAMAN?

Alımın ne zaman yapılacağı henüz net değil. Adaylar kadrolu güvenlik alımı bekliyor. Sizce kadrolu mu yoksa geçici olarak TYP şeklinde mi yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlan geldiğinde kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (54)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle kadrolu alım olsun okullarda güvenlik görevlisi kadrolu olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenlik alımayacak Polis Jandarma var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kadrolu olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lütfen daimi ve acil güvenlik alımı olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Merhaba Milli Eğitim Bakanlığı okullara güvenliği kendi bünyesinde almalı ve yaş şartını da yukarıda tutmalıdır .Ben 2 yıl okullarda görev yaptım müdürlerim çalışmamdan hep Memnun kaldılar ve 1977 doğumluyum bizleri de düşünsünler lütfen !