MEB Öğretmen Alımı Hakkında Yeni İddia
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Öğretmen Alımı Hakkında Yeni İddia

Aylardır gelecek denilen, ancak gelmeyen öğretmen alımı açıklamasının bu hafta geleceği iddia edildi.

Eğitim 13 Haz 2022 23:41 0
MEB Öğretmen Alımı Hakkında Yeni İddia

MEB öğretmen alımı hakkında yeni iddia: Bu hafta açıklanıyor.

Atama bekleyen öğretmenleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İddiada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in öğretmen atama açıklamasının bu hafta geleceği, açıklama ile birlikte daha sonra takvimin de yayınlanacağı iddia edildi. 

MAHMUT ÖZER NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bundan aylar önce yaptığı açıklamada öğretmen atamasına değinmiş ve 2021 KPSS puanı ile atama olacağını söyleyerek “ 2021 KPSS puanıyla öğretmen ataması yapılacak. Arkadaşlarımız bu konuda spekülasyonlara inanmasın , en kısa zamanda açıklama yapacağız “ ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın üzerinden 3 aydan fazla zaman geçti ama hala bu konuda bir adım atılmadı.

KONTENJAN ÇALIŞMALARI SONA ERİYOR

Geçen gün bir canlı yayına katılan Bakan Özer, atama bekleyen öğretmenlerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Özer, daha önce yaptığı açıklamaları yineledi ve atamaların 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyledi ve kontenjan belirleme işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılı Eylül'de başlayacak ve 3 ay kaldı. Bu nedenle artık atama duyurusunun gelmesi ve başvuruların alınıp ivedilikle mülakatların yapılıp atamaların gerçekleşmesi gerekiyor. Aksi takdirde atamalar yıl sonuna bile zor yetişir. 

BU HAFTA AÇIKLANIYOR İDDİASI

Sosyal medya üzerinde bazı adaylar, Bakan Özer'den bizzat duyduklarını söyleyerek atamaların önümüzdeki günlerde açıklanacağı, en geç hafta sonu açıklamanın geleceğini iddia etti. 

Ancak atama bekleyen öğretmenler, bu ve bunun gibi açıklamalara alış olduğu için atama duyurusu gelene kadar ısrarlarını ,atama taleplerini sürekli dile getirmeyi bırakmıyor. Biz de öğretmenlere desteğimizi her daim sürdüreceğiz.

Atama duyurusu geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç