MEB Mahmut Özer'den son dakika TYP süreklilik açıklaması 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Mahmut Özer'den son dakika TYP süreklilik açıklaması 2022

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TYP çalışanlarına kadro ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

TYP 18 Ara 2022 21:47 87
MEB Mahmut Özer'den son dakika TYP süreklilik açıklaması 2022

TYP süreklilik var mı? MEB'den son dakika açıklaması.

Toplum Yararına Program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine Eylül ayında 60 binden fazla temizlik personeli alımı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra diğer kamu kurumlarına da TYP kapsamında çok sayıda personel ve işçi alımları yapıldı. 

TYP kapsamında kamuda çalışan personeller, TYP personellerine süreklilik gelip gelmeyeceğini, TYP işçilerinin kadroya geçirilip geçirilmeyeceğini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımıda söz konusu durum hakkında gelen son açıklamaya yer verdik.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA SORULDU

Milli Eğitim Bakanlığı 'na bir soru önergesi verildi. Bakan Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde TYP personellerine kadro verilip veirlmeyeceği, süreklilik olup olmayacağı soruldu. Bakan Mahmut Özer'in imzası ile soruya verilen cevap ise şu şekilde:

İlgi (a) yazınız ekinde alınan Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ'un 7/67098, ilgi (b) yazımz ekinde alman Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk GERGERLİOĞLU'nun 7/67523, ilgi (e) yazınız ekinde alınan Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ'nin 7/67689, ilgi (d) yazınız eldnde alınan Zonguldak Milletvekili Deniz YAVUZYILMAZTn 7/68028, ilgi (e) yazınız ekinde alman İzmir Milletvekili Mehmet Ali ÇELEBÎ'nin 7/68274 esas numaralı' yazılı soru önergeleri incelenmiş olup konuya ilişkin bilgiler ekte sunulmuştur. Bilgilerinize arz ederim.

KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ALİ ÖZTUNÇ'UN 7/67098 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNE İLİŞKİN BİLGİ

Yardımcı Hizmetler Smıfmdaki kadrolara personel ataması, kadro ve ihtiyaç durumuna göre 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 1 l'inci maddesi uyarınca yapılmaktadır.

Bakanlığımız emrinde çalışan geçici işçilerin yıllık çalışma süreleri, 696 sayılı KHK ve Uygulama Esasları ile 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna uygun olarak belirlenmiş olup mevcut uygulama dışında Bakanlığımızın tasarruf yetkisi bulunmamaktadır."

NE ANLAMA GELİYOR?

Bu açıklamaya bakacak olursak TYP personellerinin kadroya geçirilmesi yönünde bakanlık bünyesinde herhangi bir çalışma yok. 

Sizce TYP çalışanlarına süreklilik, kadro gelmeli mi? Aşağıdaki yprum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (87)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Typ liler olarak süreli değil süreklilik istiyoruz geleceğimize dair bu bilinmezliğin sonlandırılmasını ve devlet güvencesinde olmak istiyoruz aynı kurumda çalışıp üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz bizim de bir statümüz olsun millete hizmetin bahanesi olmaz aracı kuruma ne gerek var demişti sayın Cumhurbaşkanımız
Ziyaretçi 13 Ay Önce
typ de iki ay sonra tekrar işsiz kalacağız sözleşme gelsin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Typ süreklilik istiyoruz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Typ çalışanlarına kadro verin typ çalışanları düşünün typ çalışanlara işsiz kalmak istemiyoruz bizleri işsiz bırakmayın cumhurbaşkanımız bizlere sevindirici haber verin Bizim de hakkımız kadro verilmesi
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Tabiki gelmeli kadro halimiz bence bir lisede temizlik görevlisi olarak çalışıyorum kadro istiyorum daimi işçi olmak istemiyorum