MEB Mahmut Özer açıkladı: ilkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Mahmut Özer açıkladı: ilkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak?

Son dakika haberi: Hangi il ve ilçelerde okulların açılacağı ile ilgili Bakan Mahmut Özer'den bir açıklama geldi.

Eğitim 18 Şubat 2023 20:43 0
MEB Mahmut Özer açıkladı: ilkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak?

Son dakika: deprem illerinde okulların açılma tarihi ile ilgili açıklama.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında 10 ilde okulların ne zaman açılacağı konusuna değindi ve okulların açılma tarihinin açıklanacağı günü paylaştı.

Bir basın toplantısı düzenleyen ve illerde eğitimler hakkında bilgi veren Bakan Mahmut Özer, 10 ilde değerlendirmenin Salı günü yapılacağını ve daha sonra açıklanacağını söyledi. Bakan Özer açıklamasında, "10 ille ilgili değerlendirmemizi de salı günü itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Hangi il ve ilçede 1 Mart itibarıyla eğitim-öğretime başlayacağız, hangilerinde erteleme yapacağız kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

DEPREM İLLERİNDEKİ VATANDAŞLAR DİKKAT

Bakan açıklamasının devamında iki noktaya daha değinmek istediğini söyledi ve "10 ilde yaşayan depremzede kardeşlerimizin istemeleri durumunda diğer 71 ildeki okullara nakliyle ilgili süreci biliyorsunuz başlatmıştık. Şu ana kadar 48 bin 457 öğrencimiz, 71 ile naklini yaptırdı" diyerek şu şekilde konuşmasını sonlandırdı:

"Dün itibarıyla yeni bir karar daha aldık. Biliyorsunuz bizim 81 ilde pansiyonlarımız var. Yatılı öğrencilerimiz imkanlardan yararlanıyor. Naklini isteyen öğrencilerimiz de yatılı ve burslu olarak bu pansiyonlarımızdan yararlanabiliyor. 71 ildeki kapasitemiz 521 bin 735. Nakillerde kullanılanlarla birlikte 279 bin 998 kapasite, öğrencilerimiz tarafından kullanılan. 241 bin 737 ilave kapasitemiz var. Nakillerini yapan ailelerden istirhamımız, bu imkanlardan haberdar olsunlar ve çocuklarını pansiyonlarımıza yerleştirsinler, çocuklarımız ücretsiz olarak kalsın ve eğitim-öğretimlerine devam etsin. Bakanlık olarak her türlü imkanımızla bu süreçte hayatı normalleştirmek için çalışıyoruz ve bundan memnun oluyoruz."

71 İLDE NE ZAMAN?

71 ilde okullar 20 Şubat 2023 tarihi itibarıyla açılıyor.

OKULLAR NASIL AÇILACAK?

Deprem olan 10 ilde okulların açılması konusu Salı günü netleşecek. İllerde ve ilçelerde ayrı şekilde hasar durumuna göre okullar açılacak. Okulların açılması ile ilgili açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç