MEB İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklanıyor: İşte Sonuçlar İçin Beklenen Saat ve Taban Puanlar 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklanıyor: İşte Sonuçlar İçin Beklenen Saat ve Taban Puanlar 2022

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı İOKBS sınav sonuçlarında geri sayım sona eriyor. İşte son bilgiler.

Sınav 22 Eylül 2022 22:17 0
MEB İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklanıyor: İşte Sonuçlar İçin Beklenen Saat ve Taban Puanlar 2022

MEB bursluluk sınav sonuçları açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı İOKBS bursluluk sınavı sonuçları açıklanıyori. Milli Eğiitim Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında sonuçların 23 Eylül tarihinde kamuoyuna duyurulacağına yer verildi. 

BURS NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Burs başlangıcı hakkında MEB şu duyuruyu yayınladı: "Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7 nci maddesinde belirtilen “Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.” hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz."

5. 6. 7. Sınıf Geçen Sene Taban Puanlar

Hazırlık ve 8. Sınıf Geçen Sene Taban Puanları

9. 10. 11. Sınıf Geçen Sene Taban Puanları

SONUÇLAR SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

İOKBS sonuçları ile ilgili MEB'den yapılan açıklamada , "Sınav sonuçları 23 Eylül 2022 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir." denildi.

Sonuçların sabah erken saatlerde açıklanması bekleniyor. Finans7.com olarak beklentimiz 8.00 ya da 9.00 civarı. Sonuçlar gelinde haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç