MEB Az Önce Açıkladı: Okullara Yeni TYP Personel Alımı Yapılacak (İŞKUR Temizlik Personeli Güvenlik Görevlisi 2022 Başvuru)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Az Önce Açıkladı: Okullara Yeni TYP Personel Alımı Yapılacak (İŞKUR Temizlik Personeli Güvenlik Görevlisi 2022 Başvuru)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında okullara yeni personel alımı yapılacağını söyledi.

TYP 7 Eylül 2022 16:53 57
MEB Az Önce Açıkladı: Okullara Yeni TYP Personel Alımı Yapılacak (İŞKUR Temizlik Personeli Güvenlik Görevlisi 2022 Başvuru)

Son dakika :  Okullara yeni TYP personel alımı yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında TYP kapsamında okullara yeni personel alımı yapılacağını söyledi. Açıklama bugün geldi.

Mersin'de eğitim başlığında düzenlenen koordinasyon toplantısına çevrim içi olarak katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, personel alımı bekleyenleri sevindiren son dakika haberini verdi. Bakan Özer'in açıklamasına baktığımızda binlerce yeni TYP personel alımı yapılacağı görüldü. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu alım hakkında detaylı bilgilere yer verdik.

Okullara ayrılan bütçe ile ilgili konuşan Bakan Özer, "Bugün itibarıyla okullarımız bu 3,1 milyarlık bütçenin sadece 1 milyarını kullanabildiler. Yani 2,1 milyarlık bütçe hâlâ okulların kullanıma hazır beklemektedir. Demek ki Millî Eğitim Bakanlığı, son 20 yılda bu kadar eğitim yatırımı yaparken okulların ihtiyacını karşılamaktan da aciz olmadığını bu bağlamda göstermiş oluyor." dedi.

Okul öncesi eğitimine değinerek açıklama yapan Bakan, "Okul öncesi eğitimle ilgili 1.407 yeni bağımsız anaokulu,  10 bin 200 de yeni ana sınıfını eğitim öğretime hazır hâle getirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Millî Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranını arttırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Göreve geldiğimiz zaman tüm Türkiye'de okul öncesi eğitimde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı. 2 bin 782 bağımsız anaokulu vardı, biz bir yılda 3 bin yeni anaokulunu yapmak için yola çıktık, 1.407'sini bugün itibarıyla eğitim öğretime hazır hale getirdik."  dedi.

OKULLARA YENİ TYP ALIMI YAPILACAK

Bakan Özer açıklamasında okullara 60 bin yeni personel alımı yapıldığını ve önümüzdeki aylarda yeni ilanın geleceğini söyleyerek, "Yaklaşık 136 milyon yardımcı kaynağı Türkiye'nin her noktasındaki öğrencilerimize ulaştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize çok sağlıklı bir ortamda hizmet sunabilmek için okullarımızın olmazsa olmazı olan temizlik elemanlarıyla ilgili gerekli istihdamı sağlama noktasında Türkiye'deki tüm okullarımıza ilk kez 5 Eylül itibarıyla 60 bin elemanının görevlendirilmesini sağlamış olduk. İnşallah, önümüzdeki aylarda bu sayıyı artıracağız."  dedi.

Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İLAN GELİYOR

Okullara TYP kapsamında yapılacak personel alımı için Bakan, önümüzdeki aylarda yayınlanacak dedi. İlan gelince kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (57)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
merhaba arkadaşlar MEB artık okullara kpss puanıyla sözleşmeli güvenlik ve temizlik personeli alımı yapması gerekiyor typ alımına artık son verilmelidir hayatında kitabın ağzını açmamış kpss nedir bilmeyen insanlar kura denen saçmalıkla hiç emek sarf etmeden devlet işine giriyor bu okuyan insanlara büyük haksızlık kpss giren boşta geziyor bir soru bile çözmeyen adamda yok typ yok kura yöntemiyle devlet işine giriyor artık adalet istiyorum bu saçmalığa son verilmelidir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Typlilere kadro istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Muş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Düziçi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Üni mezunuyum temizliğe başvuru yapamıyorum ben böyle saçma bi hal görmedim