MEB Ara Tatili Ne Zaman Bitiyor, Kaç Gün, Ara Tatil Üniversitelere Var mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Ara Tatili Ne Zaman Bitiyor, Kaç Gün, Ara Tatil Üniversitelere Var mı?

Ara tatil ne zaman bitiyor? MEB ara tatili ne zaman sona erecek? Kaç gün? Üniversiteler için ara tatil var mı?

Eğitim 12 Kasım 2022 20:00 0
MEB Ara Tatili Ne Zaman Bitiyor, Kaç Gün, Ara Tatil Üniversitelere Var mı?

Ara tatil üniversitelere var mı? Kaç gün?

Milli Eğitm Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda ara tatil başladı. Başlayan önceki gün 11 Kasım'da paydos zilinin çalması ile birlikte MEB'e bağlı tüm okullarda ara tatil dönemi başladı. Takvime baktığımızda 11 Kasım paydos zilinin çalması ile birlikte başlayan ara tatil, 21 Kasım 2022 tarihinde çalacak ve ara tatil, 21 Kasım Pazartesi günü ders zilinin çalması ile birlikte sona erecek , öğrenciler okullarına gidecek.

ÜNİVERSİTELERE ARA TATİL VAR MI?

Ara tatilin başlaması ile birlikte üniversiteliler, üniversitelerde de ara tatilin olup olmadığını araştırmaya başladı. Bu konuda yapılan açıklamada ara tatilin aşağıdaki eğitim düzeylerinde olduğu belirtildi:

  • Anaokulu
  • İlkokul
  • Ortaokul
  • Lise

Üniversitelerde ara tatil yoktur. Üniversitelerde eğitim öğretim takvimi YÖK koordinesinde üniversiteler tarafından hazırlanmaktadır. Ara tatil, sadece MEB bünyesindeki öğrencileri, eğitim kurumlarını kapsamakdır. Sizce üniversitelerde de ara tatil olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ARA TATİL NE ZAMAN BİTİYOR?

Ara tatil resmi olarak 18 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Pazartesi günü de , 21 Kasım'da öğrenciler okullarına gidecek.

Kadın erkek diğer öğrenci ve adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

15 TATİL NE ZAMAN?

MEB tarafından açıklanan takvime baktığımızda yarıyıl tatilinin 23 Ocak ile 3 Şubat arasında olduğu görülüyor. İkinci dönem ara tatil ise 17 - 20 Nisan 2023 tarihleri arasında. MEB'in yayınladığı takvim şu şekilde:

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç