MEB, Acilen Okullara Güvenlik Görevlisi Almalı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB, Acilen Okullara Güvenlik Görevlisi Almalı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine, okullara güvenlik görevlisi alımı için çağrı geldi.

TYP 1 Eylül 2022 22:00 11
MEB, Acilen Okullara Güvenlik Görevlisi Almalı

Güvenlik alımı yapılmadan okulların açılmasına tepki.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı bir son dakika açıklaması yaptı ve okullara sadece temizlik personeli alımı yapıldığı, neden güvenlik görevlisi alımı yapılmadığına tepki gösterdi. 

Çağırıcı açıklamasında, "Okul güvenliği, çalışanları tarafından, her türlü tehlikelerden uzak güvenliğin sağlanmasını, olumlu insan ilişkileri ve güvenli iklim ortamı oluşturarak öğretmen ve öğrencilerin güvenliğe ilişkin kaygılarının azaltılmasını ifade etmektedir.Güvenli ve düzenli bir okul ortamı aynı zamanda akademik başarının anahtarıdır. Kendisini güvensiz hisseden öğretmenler ve öğrenciler sağlıklı bir öğrenme öğretme sürecinin gerçekleştirebilmesi için gerekli motivasyona sahip olamaz." ifadelerini kullandı.

Okullarda güvenlik görevlileri olmadan sorunlar çıkabileceğini söyleyen Çağırıcı, "Okullardaki değişim süreciyle güvenliği tehdit eden farklı türde sorunlar ortaya çıkmakta, tehdit olarak algılanan unsurlar değişmektedir. İstenmeyen olayların yaşanmaması için okullarda oluşan güvenlik risklerinin kapsamlı olarak araştırılıp incelenmesi gerekmektedir. Bu da okul güvenliği konusunda bilimsel araştırmaların artırılması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

Eğitimin en önemli karakterleri olan öğretmenlerin ve öğrencilerin okul güvenliği konusunda algıları büyük önem arz etmektedir.Bugün maalesef okullarda ve çevrelerinde çocuklarımızı bekleyen bir çok tehlike barınmaktadır.Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 öğrenim yılında okullarda güvenlik alımı yapmayacak.Okullarda güvenlik görevlisinin olmaması geleceğimiz olan çocukları,öğretmenlerimizi ve velilerimizi endişe içerisinde bırakmaktadır.Her ne kadar temiz ve hjyenik okul için temizlik görevlisi şart ise güvenli bir okul içinde güvenlik görevlisi şarttır. Bu konuda TYP Kapsamında okullarda çalışmış binlerce güvenlik görevlisi var,Milli Eğitim Bakanlığı acilen okullarda güvenlik sorununu bir daha gözden geçirmesini talep ediyorum" dedi.

KADROLU ALIM BEKLENİYOR

Güvenlik görevlis ialımı bekleyen personeller, kadrolu alım yapılmasını , verilen sözlerin tutulmasını talep ediyor.

NE ZAMAN ALIM OLACAK?

Alımın Ekim ayında yapılması bekleniyor. İlan gelince kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Meb güvenlik pandemi emeği yaş kpss kurasız göreve dönüş bekliyor Eyt olamıyoruz SGK pirimimiz çok eksik
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı ve kpss kurasız pa demi emeği göreve iyade bekliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Muş için alım istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu typ biten işten çıkanlar ne olacak peki onlarında vebalini alırsınız
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle okullara güvenlik şart