MEB Açıkladı: Okullara 60 Bin Temizlik Personeli Alımında Bir İlk: İşte esube.iskut.gov.tr TYP Başvuru 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Açıkladı: Okullara 60 Bin Temizlik Personeli Alımında Bir İlk: İşte esube.iskut.gov.tr TYP Başvuru 2022

TYP kapsamında okullara yapılan temizlik personeli alımında bu sene bir ilk yaşanacak.

TYP 29 Ağu 2022 13:12 3
MEB Açıkladı: Okullara 60 Bin Temizlik Personeli Alımında Bir İlk: İşte esube.iskut.gov.tr TYP Başvuru 2022

MEB'den okullara 60 bin temizlik personeli alımı açıklaması: Bu sene bir ilk.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Özer yaptığı açıklamada okullara temizlik personeli alımına değindi ve bu sene bir ilk olduğunu söyledi. 

DERSLİKLER

Son 20 senede her yere hiçbir ayrım yapılmadığını ve tüm çocukların eğitime erişebilmesi için seferber olduklarını söyleyen Bakan Özer, derslik sayısının 3 kata yakın arttırıldığını ve 300 binlerden 850 binlere kadar çıkarıldığın, öğretmen sayısının ise 1.2 milyona kadar çıkarıldığını söyleyerek, "Okul öncesi eğitimden mesleki eğitime, öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemekten köy yaşam merkezlerine çok farklı projeleri, Temel Eğitimde 10.000 Okul projesi gibi okullarımızın niteliğini arttırmayla ilgili projeyi başarılı bir devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

YARDIMCI KAYNAKLAR ÜCRETSİZ

Bu sene yardımcı kaynakların ücretsiz verildiğini söyleyen Bakan, "Bu, milyarlar harcanan bütçelerle gerçekleştirilen ve kaynaklara erişimi kolaylaştıran çok önemli sosyal politikadır. Bu sene ilk kez yardımcı kaynakları da Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi masalarda hazır hâle getirdik. Bunun için 130 milyon yardımcı kaynağı arkadaşlarımız hazırladılar ve tüm illere, okullarımıza gönderdiler. Bugün itibarıyla ders kitabı ve yardımcı kaynağı gitmeyen okul Türkiye'de kalmadı." dedi.

Bu sene okullara ayrılan bütçe hakkında da konuşan Bakan Özer, "Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuvar ihtiyaçlarına kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere sadece eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik." ifadelerini kullandı. 

OKULLARA TEMİZLİK PERSONELİ ALIMINDA BİR İLK: ERKEN BAŞLAYACAKLAR

Bu sene okullara yapılacak personel alımında bir ilk yaşandığını ve personellerin işe erken başlayacağını söyleyen Bakan, "Buradan Çalışma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Genelde ekim ayında temizlik elemanlarıyla ilgili destek sağlanırdı. Geçiş olurdu. İlk kez 5 Eylül tarihi itibariyle Türkiye'de tüm okullarda 60 bin temizlik çalışanımız göreve başlayacak ve tüm okul ihtiyaçları giderilmiş,  ders kitaplarıyla yardımcı kaynaklar okullara gelmiş, temizlik elemanları görevlerine başlamış, okulların küçük onarımlarından temizlik malzemesi kırtasiyesine kadar her türlü ihtiyacı giderilmiş bir şekilde eğitim öğretime başlamış olacağız." dedi.

BAŞVURU

İŞKUR TYP kapsamında yapılan temizlik personeli alımında başvurusu devam eden illere , aşağıdaki adımları takip ederek ulaşabilirsiniz.

Linke tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst bölümünde yazan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayarak aşağıdaki resimde gösterdiğimiz başvuru adımlarını takip edin ve TYP başvuru sayfasına gidin.

TYP SONUÇLARI

TYP sonuçları için başvuru yaptığınız il ilçe İŞKUR'u ve İl İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini arayın ya da adreslerine giderek sonuçları öğrenebilirsiniz.

Sonuçlar ve yeni TYP alımlarından bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara
Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2017 den sonra çalışan başvuru yapamaz deniyordu 2020de benimle çalışan arkadasım tekrar başvuru yaptı kurada ismi çiktı nasıl oluyor bu iş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Syn nakanim iyi guzel de 60 bin temizlik perseneli aliyonda 4 ay sonra yani ocakta cikaracaksiniz boyle ismi olur allahaskona milleti yalandan kandirip duruyorsunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bi de milletle dalga geciyorsunuz bu sene her typ li sadece 4 bucuk ya da 9 ay calistiracaksiniz bu mujdeyi de duyurun sonradan biyikli Mahmut bakan