MEB Açıkladı: Öğretmenlere Eğitim Ödeneklerinin yatacağı Tarih Belli Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Açıkladı: Öğretmenlere Eğitim Ödeneklerinin yatacağı Tarih Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmenlere verilecek olan eğitim ödeneklerinin yatırılacağı tarih belli oldu.

Eğitim 7 Eylül 2022 16:44 0
MEB Açıkladı: Öğretmenlere Eğitim Ödeneklerinin yatacağı Tarih Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmenlere verilecek olan eğitim ödeneklerinin yatırılacağı tarih belli oldu. İşte öğretmenlere ödenecek tutar ve tarihi...

MEB'de çalışan öğretmenlere her yıl eğitim ödeneği yatırılmaktadır. Bu yıl için ise bu ödeneğin ne zaman yatırılcağı belli oldu.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere, 12 Eylül'den itibaren öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecek.  

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenen paradır. Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, her yıl zam yapılıyor. 

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığının illere gönderdiği yazıda, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bu yıl 1325 lira olarak belirlendiği, ödemenin 12 Eylül'den itibaren yapılacağı bildirildi. Ağustos ayında yapılan 6. dönem toplu sözleşmede alınan karara göre eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için 1.325 TL olarak belirlenirken 2023 yılı için 1.400 TL olarak kabul edildi. Eğitim ödeneklerinin verilmesiyle birlikte öğretmenler temel okul ihtiyaçlarını bu tutar üzerinden karşılayabilecek.

Sizce yeterli mi? Yorumlar kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç