MEB Açıkladı: Matematik Öğrenimi Yine Değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Açıkladı: Matematik Öğrenimi Yine Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son açıklamada matematikte öğrenimin değiştirildiğini söyledi. Konu ile ilgili açıklamanın detayları yazımızda.

Eğitim 27 Mart 2022 22:43 0
MEB Açıkladı: Matematik Öğrenimi Yine Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu. Özer yaptığı açıklamada matematik öğreniminin değiştirildiğini söyledi.


Bir basın açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematikte öğretme yaklaşımını değiştirmeye çalıştıklarını söyledi ve yeni yöntemin daha farklı olduğunu, hayat ile daha ilişkili olduğunu söyledi.


Özer açıklamasında, "Yani yöntem farklılığı daha hayatla ilişkili. Soyut bir alan olarak değil somut bir alan olarak öğretilsin. Eğitimin ilk kademelerinde çok somut, daha sonra gittikçe soyutlaşan lakin hayatla ilişkisi hiç kopmayan bir matematik yaklaşımı tasarlıyoruz. Mesela ilkokul aşamasında matematik bir oyun tarzında farklı etkinliklerle öğrenilecek şekilde." dedi ve açıklamasının sonunda şunları söyledi:


"Ortaokuldan liseye doğru matematik zenginleştirici ortamların sağlandığı yaklaşımlar olacak. Türkiye fen okuryazarlığında çok iyi durumda, matematikte iyileşme var lakin matematikte istediğimiz düzeyde değil. Bunun için yeni yaklaşımlar üzerinde çalışıyoruz. Bu sadece öğrencilerimizin matematiği öğrenme noktasında değil daha sonraki akademik ve akademik olmayan yaşantılarındaki başarılarının da çok önemli bir şekilde etkileyecek."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç