MEB Açıkladı: İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Yaz Okulu Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Açıkladı: İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Yaz Okulu Geliyor

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika haberi: İlkokul, ortaokul ve liselere de yaz okulu geliyor.

Eğitim 16 Mayıs 2022 13:03 2
MEB Açıkladı: İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Yaz Okulu Geliyor

İlkokul ve ortaokullar ile liselere de yaz okulu geleceği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaptı. Özer yaptığı açıklamada ilkokul 2 'nci sınıftan itibaren 12'nci sınıftra olan öğrencilere kadar yaz okulunun açılacağına yer verildi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilerden 1'inci sınıftaki öğrenciler haricinde olan öğrencilerin BİLSEM'lerde yaz okuluna alınacağına yer verildi. 

Bakan yaptığı açıklamada konu ile ilgili, ''İlk kez bu yaz itibariyle BİLSEM'lerde, sadece BİLSEM'lere seçilmiş öğrencilere değil, tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız'' ifadelerini kullandı. 

SADECE BİLSEM'LİLERE DEĞİL

Bakan açıklamasında sadece BİLSEM'lerdeki öğrencilere değil tüm 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yaz okulu verileceği duyuruldu. Söz konusu kararın bu yazdan itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

Sizce öğrencilere yaz okulu faydalı olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. 

BİLSEM NEDİR?

Uzun yazılışı Bilim ve sanat merkezleri olan BİLSEM'in örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Yaz okulunun gönüllülük esasına göre yapılması, isteyen öğrencilerin katılması istemeyen öğrencilerin de alınmaması bekleniyor. Siz yaz okuluna gider misiniz? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl ve nerden başvuru yapabilirim bilgilendirirmisiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende çocuğumun gitmesini istiyorum nasıl başvurabilirim