MEB Açıkladı: Çocuğunu Bu Okula Gönderen Annelere Ayda 600 TL Maaş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB Açıkladı: Çocuğunu Bu Okula Gönderen Annelere Ayda 600 TL Maaş

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve meslek liseleri ile ilgili düzenlemeye yer verildi.

Eğitim 22 Haz 2022 00:34 3
MEB Açıkladı: Çocuğunu Bu Okula Gönderen Annelere Ayda 600 TL Maaş

Mahmut Özer: Meslek Liselerinde okuyan öğrencilere 600 lira verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu. Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği ile Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerini Destekleme İşbirliği protokolü imzaladı. Akkent Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen imza törenine aşağıdaki isimler katıldı:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,

Vali Davut Gül,

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe

Programda bun isimlerin yanı sıra birçok öğrenci ve veli de katıldı. 

600 LİRA VERİLECEK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu yaptığı son dakika açıklamasında söz konusu programa katılacak öğrencilere 600 lira ödeme yapılacağını söyleyerek, "Geçen yıl mesleki eğitime devam öğrenci sayısı bin 320 iken bugün itibarıyla 8 bin 273 sayısına ulaşmıştır. Şu anda ilçe bazında mesleki eğitime devam öğrenci sayısı en çok Şahinbey'dedir. Bu protokolle birlikte devletin gençlere verdiği aylık asgari ücretin yüzde 30'una ilaveten 4 yıllık eğitim süresi boyunca aylık 500 lira para yatıracağız. Özellikle annelerin hesabına yatıracağız. Önümüzdeki yıl 2022-2023 eğitim yılında ise bu rakam 600 liraya çıkacak. Ardından bu miktar 700'e çıkacak. Bu projenin şu andaki maliyeti 250 milyon lira civarında olacak. Fakat bu projenin önü açık. Herhangi bir rakam sınırlamasına gitmiyoruz. Şuan 8 bin öğrenci var ama yarın 10 bin olursa yine bu desteği sağlayacağız. Yeter ki öğrencilerimiz meslek sahibi olup kendi işini ve yuvasını kursun" dedi.

PARA ANNELERİN HESABINA YATACAK

Açıklamada çocuklarını bu liselere gönderen annelerin hesaplarına paraların yatırılacağına yer verildi. 

Bakan Özer yaptığı açıklamada, "Gaziantep gerçekten benim şehrim. Geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin her türlü imkandan faydalanması için her türlü desteği verdiğimiz bir kadim şehir. Gerçekten hızlı bir şekilde Gaziantep'imizin eğitimiyle ilgili kronikleşen sorunlarını çözmek için devasa yatırım yapıyoruz. İstanbul'dan sonra en çok yatırım yaptığımız il Gaziantep'tir. Gaziantep'te artık okullaşma oranıyla ilgili sorunlardan değil yeni projelerden bahsedeceğiz. Son 20 yıl diğer alanlarda olduğu gibi eğitimlerde de devasa yatırım yapıldığı bir dönem oldu. İster Gaziantep olsun, ister Cizre ister Silopi olsun. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bu memleketin evlatlarının eğitime çok kolay erişebilmesi için çok büyük yatırımlar yaptık" dedi.

Bakan meslek liseleri hakkında şu açıklamaları yaptı:

"2021 de öğrencilere dağıttığımız pay 50 milyon liranın üzerindeydi. Bu yıl 100 milyon liranın üzerine çıkacağız. Artık meslek liselerimizde Ar-Ge merkezimiz var ve ihracat yapmaya başladı. Gaziantep'teki meslek lisemiz Türkiye birincisi oldu. İnşallah İstanbul'dan sonra hedefimiz 2022 yılı içerisinde döner sermaye gelirinde Gaziantep'in ikinci olması. Mesleki eğitimde en önemli açılımımız mesleki eğitim merkezlerini güçlendirilmesi oldu. Bu okullardaki öğrencilerimiz haftada 1 gün okula gidiyor. 4 günde gerçek iş yerlerinde çalışıp tecrübe kazanıyorlar. Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilere verilen asgari ücretin yüzde 30'nu üzerimize aldık. Bu değişiklik de mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısını 3 katına çıkardı

 O dönem Türkiye genelinde mesleki eğitim gören öğrenci sayısı 249 bin 777'ydi. Bugün katsayı uygulamasından önceki rakamı bile ikiye katladı. Bugün 28 Şubatın katsayı uygulamasıyla mesleki eğitime verilen zararı değil bambaşka hikayeleri konuşuyoruz. 1 milyon gencimizi mesleki eğitimle buluşturacağız. Bu genç nüfus işsizliğini de ciddi düzeyde azaltacaktır. Gaziantep de bu noktada rol model olacak bir şehrimiz olacak. Gaziantep'te mesleki eğitim gören öğrenci sayısı 6 ayda 3 bin 500'lerden 23 bine ulaşmış. Artış güzel ama bu rakam Gaziantep'e yakışmıyor. Vali Bey '50 bine çıkacak' dedi. Ama bakan 75 bin der. 2022 yılı sonuna kadar bu rakama ulaşmak istiyoruz. Bu noktada Şahinbey Belediyemizin yaptığı bu fedakarlık tüm Türkiye'ye örnek olmalıdır. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah Gaziantep'te atmış olduğumuz bu tohum büyüyerek artacaktır. Hayra vesile olan, hayrı yapmış gibidir. Burada atılan tohum sadece Gaziantep'i değil, tüm Türkiye'yi etkileyecektir. İnşallah el ele verirsek sadece mesleki eğitimde değil tüm alanlarda çok güzel sonuçlar alacağız"

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şehitkamil de oturanlar aynı tesfikten faydamacakmı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Niye sadece Gaziantep bütün illere verilsin bizde meslek lisesine gönderiyoruz çocuğumu bir kuruş para gormedik
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sadece Gaziantep deki meslek lisesine mi verilecek bu yardım bide bölüm fark ediyorum benim çocuğumda meslek lisesi biz bir lira yardım gormedik