MEB açık lise sınav sistemi değişiyor: Online açık lise sınavları kalkyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB açık lise sınav sistemi değişiyor: Online açık lise sınavları kalkyor

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında açık lise sınavlarının artık yüz yüze yapılacağına yer verildi.

Sınav 18 Ağu 2023 09:19 0
MEB açık lise sınav sistemi değişiyor: Online açık lise sınavları kalkyor

MEB açık lise sınavları değişiyor: Online sınav kalkıyor.

Açıköğretim Lisesi sınavları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada açık liseye geçişlerin zorlaştırılacağını söyledi ve bunun yanı sıra online sınavların kaldırılacağını söyledi.

KOPYA SKANDALI

Pandemi sürecinde online sisteme geçen ve onlin e sınavları devam ettiren MEB Açıköğretim Lisesi'nde online sınavların sonuna gelindi. Bunun nedeni ise kopya skandalları. Kurulan WhatsApp ve Telegram gruplarında sınava ilk girenler aldıkları görüntüleri paylaşıyor, bununla da kalınmıyor ve PDF dosyası hazırlanarak cevaplar birebir yayılıor. Bazı kişiler ise sınav sorularını bu şekilde satıyor.

AÇIKLAMA GELDİ: YÜZ YÜZE SINAVLARA GEÇİLİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada, "Açık lise konusunda bizim için çok önemli. Hem örgün eğitim çağındaki bir gencimizin, yaygın eğitim kurumlarına gitmesini doğru bulmuyoruz. Bu yüzden 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencviler içerisinden açık liseye erişim, açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırarak, eğitim verdiğini iddia eden yapılarla da mücadele etmiş olacağız. Açık liseye geçişi zorlaştıracağız. Açık lise sınavlarını elektronik ortamdan çıkarıp tekra reski haline dönüştürüp açık liseye geçişleri bir sisteme bağlamak istiyoruz" dedi.

Sizce sınavlar online mi yoksa yüz yüze mi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

AÖL SINAVLARI-KAYITLARI NE ZAMAN?

AÖL 3. dönem sınav itirazlarının sona ermesi ve sonuçların açıklanmasından sonra yeni dönem kayıtları başlayacak ve sınav tarihleri duyurulacak. Tarihler belli olduğunda, sınav sonuçları açıklandığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç