MEB açık lise mezuniyeti ve diploma teslimi duyurusunu yayınladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB açık lise mezuniyeti ve diploma teslimi duyurusunu yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve açık liseden mezun olanların diploma işlemlerine yer verildi.

Eğitim 7 Ocak 2023 19:43 0
MEB açık lise mezuniyeti ve diploma teslimi duyurusunu yayınladı

Son dakika : AÖL'den mezun olanların diplomaları ile ilgili açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sayfası üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada açık lise sınavlarının açıklanmasından sonra mezun olmaya hak kazananların belli olduğu ve mezun olanların diploma detaylarına yer verildi. MEB resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan açıklamada,  2020/1 sayılı genelge kapsamında mezun olan öğrencilerin iş ve işlemlerini Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin yürüteceği bu nedenle başvuruların oraya yapılması gerektiğine yer verildi.

Açıklama detayları şu şekilde:

"Halk Eğitimi Merkezleri, 2022-1 Döneminde mezun olan öğrencilerimizin diploma iş ve işlemlerini; 06.01.2023-31.01.2023 tarihleri arasında yönerge metni ile birlikte Açık Öğretim Lisesi resmî web adresinde yayımlanan "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri 2022-1 Döneminde Mezun Olanların Diploma Defteri ve Diploma Basım Kılavuzu" doğrultusunda yapacaklardır.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri matbu diploma taleplerini, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri kanalıyla MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirmesi gerekmektedir.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, mezun öğrencilerin diploma ile ilgili tüm iş ve işlemlerini, ortaöğretim kurumlarının ilgili mevzuat hükümlerine göre gerçekleştireceklerdir.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, mezun olan öğrencilerimize ait diploma evraklarının mevzuat çerçevesinde muhafaza edilmesinde birinci derecede sorumludurlar.

"Diploma Basımı" sırasında sehven yapılacak "Sisteme Kaydet" işlemleri veya yazıcıdan kaynaklı yanlış diploma basımları için "AÖL Bilgi İşlem Sistemi Mezuniyet İşlemleri" menüsü altında "Diploma İptal" menüsü kullanılacaktır. 

2022-1 dönemi mezun olan öğrencilerimize diplomalarını teslim ederken;

1. Öğrenci tarafından diploma defterine imza atılması,

2. Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemindeki "Diploma Takip" kısmına; "Diploma Öğrenci Tarafından Alındı" ibaresinin, diplomayı teslim eden görevli tarafından kaydedilmesi gerekmektedir. 

Aynı ilçede birden fazla Halk Eğitimi Merkezi olan ilçelerde, diploma basacak olan Halk Eğitimi Merkezleri yönerge metninin altında liste halinde belirtilmiştir. "

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç