MEB, 750 Müfettiş Yardımcısı Alımı Başvurusu ve Başvuru Ücreti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB, 750 Müfettiş Yardımcısı Alımı Başvurusu ve Başvuru Ücreti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 750 müfettiş yardımcısı alınacağına yer verildi.

Eğitim 16 Mayıs 2022 08:59 0
MEB, 750 Müfettiş Yardımcısı Alımı Başvurusu ve Başvuru Ücreti

MEB 750 müfettiş yardımcısı alımı başvurusu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve 2022 yılında 750 müfettiş yardımcısı alımı yapılacağına yer verildi. İl MEM istihdam edilmek ve Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek üzere yapılacak müfettiş yardımcısı alımıda adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda alınacaktır. 

SINAV YER VE TARİHİ

Ankara'da sınav yapılacak. 26 Haziran 2022 günü saat 10.00'da yapılacak sınav Resmi Gazete’de Yayımlanan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar uyarınca gerçekleştirilecek.

ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR

Yapılacak sınav sonrasında atama yapılacak bölümler ve kontenjan dağılımı şu şekilde açıklandı:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu alıma başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere, başvuru tarihinin son günü itibarıyla öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile hâlen Bakanlık kadrolarında görev yapıyor olmak,

2022 yılının Ocak ayının birinci gününde 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1987 ve sonrasında doğanlar sınava başvurabileceklerdir.)

Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere öğretmenlikte 8 (sekiz) yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından, en az 3 (üç) yıl Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapmış olmak şartları aranacaktır.

8 (sekiz) yıllık sürenin hesabında resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri birlikte değerlendirilecektir

BAŞVURU

Söz konusu personel alımına başvurular MEB üzerinden yapılacak. Adaylar 160 lira olan başvuru ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; https://odeme.meb.gov.tr internet adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden yatıracak. 16-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden başvuru yapacaklardır. 

Siz hangi branşa başvuracaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazıp diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunun.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç