MEB, 600 Suriyeli Öğrenciyi Festivale Götürecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB, 600 Suriyeli Öğrenciyi Festivale Götürecek

MEB, bir program kapsamında Suriyeli öğrencileri Antalya'da festivale alacak.

Eğitim 11 Mayıs 2022 15:30 8
MEB, 600 Suriyeli Öğrenciyi Festivale Götürecek

Sözcü'den Deniz Ayhan bugün kaleme aldığı yazısında, Meslek Liselerindeki Suriyeli öğrencilerin katılacağı bir gençlik festivali düzenleneceğini, Antalya'da 5 gün sürecek program için 5 yıldızlı otel tercih edildiğini söyledi. Programın maliyeti ise 4 milyon 653 bin 750 lira olarak açıklandı.

Mülteciler için Maddi Yardım Programı Fonu aracılığıyla finanse edilen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'' kapsamında, Suriyeli öğrenciler için bu ay 5 günlük bir gençlik festivali düzenleyecek. Düzenlenecek festivalde meslek lisesinde okumakta olan Suriyeli öğrencilerden 600 kişinin seçileceği ve festivalin Antalya'da yapılacağına yer verildi.

Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde yapılacak Gençlik Festivali şartnamesinde otelin 5 yıldızlı olacağı ve alkolsüz, denize sıfır, ücretsiz plajı olan ve açık ile kapalı havuzu olan bir otel olacağı belirtildi. Söz konsu otelde fitness ile spor salonunun olması da istendi. Tüm yiyeceklerin ise helal gıda olması talep edildi. 

Söz konusu festivale katılacak öğrencilerin bulundukları iller şu şekilde açıklandı:

İstanbul,

Kilis,

Hatay,

Adana,

Gaziantep,

Bursa,

Şanlıurfa

Bunlar ve diğer illerden gelecekj öğrenciler 5 gün süre ile programa katılacak. Programın maliyeti de 4 milyon 653 bin 750 lira olarak açıklandı.

Katılımcılara aşağıdaki hediyeler de verilecek:

polyester çanta,

bloknot,

kalem,

hijyen kiti,

bez maske,

matara,

rozet,

top,

frizbi,

yağmurluk,

tişört,

polar gibi hediyeler

Programda düzenlenecek etkinlikler ise şu şekilde: hazine avı, halat yarışı, çuval yarışı, uçurtma yapımı, kültürler kolajı.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kısırlaştırın kondom verin çoğalmasınlar bu nedir yaa bu ülkeyi yönetenler Suriyeli olsa bu kadar olmazdı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben akp iktidara geldiğinden beri hep destekledim ama artık oy yok ben hataydan yazıyorum kızım imamhatip mezunu boyu kısa diye kimse işe almıyor cimere yazdım her defasında valiliklere yönlendiriliyor dediler benim eşim 6ay oldu iş yok siz devlet olarak bana aileme sahip çıkmıyacaksanız benimde böyle bir bit partiye oy vermemi beklemeyin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizim çocuklarımızın suçu ne acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tayyip bey biz gidelim onlar gelsin Sen ilk baş kendi devletinin öğrencilerini düşün milletin vergisiyle suriyelileri gezdirecegine kendi ülkemizin öğrencilerini götürün derim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl suriyeden vatandaşlık alırım? Türk vatandaşlının pek önemi kalmadı gibi