MEB 500 memur alımı yapıyor: Başvuru Kariyer Kapısı'nda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB 500 memur alımı yapıyor: Başvuru Kariyer Kapısı'nda

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 500 memur alımı yapılacağına yer verildi. İlanların başvuru detayları ve linki yazımızda.

Kariyer Kapısı 21 Şubat 2023 15:43 0
MEB 500 memur alımı yapıyor: Başvuru Kariyer Kapısı'nda

MEB 500 personel alımı başvurusu intenet üzerinden alınıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve iki kadroda istihdam etmek üzere 500 kamu perosneli alımı yapılacağına yer verildi. Eğitim Müfettiş Yardımcılığı ve uzman yardımcısı kadrosuna yapılan memur alımında başvurular intrernet üzerinden, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınıyor.

50 MEB UZMAN YARDIMCISI ALIMI

Uzman yardımcısı kadrosuna yapılan alımın şartları ve dağılımı şu şekilde:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve aşağıda tabloda belirtilen öğrenim dallarından birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, (Adayların, yukarıda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini e-Devlet ile başvuru aşamasında eklemeleri gerekmektedir.),
c) Sözlü sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2023) itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),
ç) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2021 ve 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından aşağıda belirtilen alanlar ve puan türleri itibariyle belirlenen asgari puanı almış olmak.
d) Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak,
e) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak. 

450 EĞİTİM MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI

Milli Eğitim Müfettiş Yardımcısı kadrosuna yapılan alımın şartları şu şekilde:

1.1.  İl milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edilmek ve Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek üzere, MEB Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yarışma sınavı yoluyla ‘Eğitim Müfettiş Yardımcısı’ alımı yapılacaktır. 
1.2.  Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamadan oluşacaktır. 
1.3.  Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, yazılı sınav puanı 70 ve üzeri olan adaylar başarılı sayılacaktır. Yazılı sınavda alanları itibarıyla en yüksek puan alan adaylardan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 2 katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Son adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır. 
1.4.  Sözlü sınavda; sözlü sınav komisyonu başkan ve üyelerince 100 tam puan üzerinden ayrı ayrı verilen puanların aritmetik ortalaması sonucunda 70 ve daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. 
1.5.  Yarışma sınav puanı; yazılı ve sözlü sınav puanı 70 ve üzeri olan adayların, sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecektir. 

BAŞVURU

İki ilana başvurular Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınıyor.

Yukarıdaki linke giderek persone lalımı metinlerine gidebilir ve başvurunuzu yapabileceksiniz. Kadın erkek adaylar burada >  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç