MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen alımı atamaları belli oldu: Sonuçlar e devlet'te
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen alımı atamaları belli oldu: Sonuçlar e devlet'te

Son dakika haberi: Sözleşmeli 45 bin öğretmen alımında atamaları belli oldu. İşte son dakika açıklaması.

MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen alımı atamaları belli oldu: Sonuçlar e devlet'te

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı sözleşmeli öğretmen alımında atama sonuçları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen atama töreninde, son 20 yılın tek seferde yapılan en büyük ataması gerçekleşti.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

Milli Eğitim Bakanlığı'mızın kıymetli mensupları, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu gurur günümüzde sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. 45 bin öğretmenimizin her birini tebrik ediyorum. Görev yerlerinizde başarışlar diliyorum. 4134 engelli kardeşimizin atamasını yapmıştık. 12098 engelli kardeşimizi öğrencileri ile buluşturduk.

Öğretmen sayımız 1 milyon 200 bine ulaştı. Yüzde 75'inden fazlasını biz atadık. Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek.

Sizlerin gayreti ile bölgenin yaralarını kısa sürede saracağız. 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. 319 bini 1 sene içinde olmak üzere 650 bin konutu yapıp vatandaşımıza teslim edeceğiz. 

Depremde vefat eden öğretmen ve öğrencilerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu vesile ile bölücü örgütün katlettiği şehit öğretmenlerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Asla ve asla unutmayacağız. Gabar'da keşfettiğimiz petrol kuyusuna şehit öğretmenimizin Aybüke Yalçın'ın ismini verdik. Gencecik yaşındayken bizden koparılan şehidimizin hatırasına sahip çıktık. Sınırlarımız içinde bitme noktasına getirdiğimiz terör bataklığını tamamen kurutacağız. Siz öğretmenlerimizin çabası ile başaracağız. Cehalet karanlığını yok edeceğiz. Sapkın akımlar, fanatik akımlara izin vermeyeceğiz. Ailelerin bizlere emanet ettiği çocuklara sahip çıkacağız. Görece geldiğimizde eğitimi önceliklerimizin başına alacağız dedik. Bu sözümüze sadık kaldık.

Eğitim bütçemizi 651 milyar liraya yükselttik. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD sayısını yakaladık. Okul öncesi 5 yaşta okullaşma oranını yüzde 11'den 90'a yükselttik. Atıl kalan köy okullarımızı tekrar milletimizin hizmetine sunuyoruz. Her öğrencimizin kitaplarını ücretsiz veriyor, 5 milyon evladımıza günlük Yemek sağlıyoruz. Tam 60 yıldır gündeme getirilen öğretmen meslek kanunu hayata getirerek öğretmenlerimize mali haklar tanıdık. Baş öğretmen ve uzman öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra da tüm kamu görevlilerimizle birlikte öğretmenlerimizin de hayat kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı eğitim yüzyılına dönüştüreceğiz.

SONUÇ AÇIKLAMASI

Programda yapılan açıklamada öğretmen atama sonuçlarının e devlet sayfasından duyurulacağına yer verildi. Sonuçların 1 saat sonra açıklanacağı bildirildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç