MEB, 2023 özel okul ücretleri zammını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB, 2023 özel okul ücretleri zammını açıkladı

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında 2023 yılı özel okul ücretleri zammını duyurdu.

Eğitim 4 Ocak 2023 17:22 0
MEB, 2023 özel okul ücretleri zammını açıkladı

Son dakika: Özel okul ücretlerine gelen zam oranı belli oldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer beklenen son dakika açıklamasını yaptı ve bu yıl özel okulların zam yapacağı oranı kamuoyuna duyurdu. Buna göre özel okulların zam oranı yüzde 65 olarak belirlendi.

Özer, "ÜFE yerine TÜFE baz alacak şekilde belirleme kararı aldık" dedi.

Bakan Özer daha sonra 2023-2024 özel okul zam oranının yüzde 65 olduğunu açıkladı.

Öte yandan yönetmeliğe göre, ara sınıflara yapılacak zam oranı bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına artı eksi 5 eklenerek hesaplanıyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ocak ayında açıklanan ÜFE ve TÜFE oranlarını dikkate alarak bir sonraki eğitim-öğretim yılındaki özel öğretim kurumlarının ücretlerini belirlediklerini ancak bu sene bir değişikliğe gidildiğini belirten Bakan "Üretici fiyat endeksinden ziyade tüketici fiyat endeksini baz alacak şekilde 2023 yılı fiyatını belirmeme kararı aldık. 2023'te hem enflasyon beklentisinin düşük olması, hem de verilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı olarak fiyatların yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç