Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Ne Zaman? Bakan Kirişçi Tarih Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Ne Zaman? Bakan Kirişçi Tarih Verdi

Son dakika haberi: Çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemeleri erkene alındı. İşte Bakan Kirişçi'nin açıklaması.

Tarım 18 Eylül 2022 08:38 0
Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Ne Zaman? Bakan Kirişçi Tarih Verdi

MAzot ve gübre desteği ödemeleri erken yapılacak.

Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Kirişçi, çiftçilere ödenecek mazot ve gübre desteğinin erkene alınacağını söyledi. Toplantıdan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan, mazot ve gübre desteğinin normalde Mart  olarak belirlendiğini, ancak bunun 6 ay erkene çekileceğini söyledi.

Desteğin hızlandırıldığını söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Vahit Kirişçi, açıklamalarında şu sözlere yer verdi; "Üretici vatandaşlarımızın 2022 senesi için gübre ve mazot desteği var. Normal şartlarda bu desteği yeterince hızlandırdık ve ilk 3 ayda neredeyse tamamı ödenir hale geldi. 2022 senesi için ödenecek mazot ve gübre desteğinin ödenmeleri ise 2023 senesinin Mart ayına kalmayacak. Ödemeler 6 ay önceye çekilecek." dedi.

Son dönemlerde art arda gelen zamlar nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler için düzenlenen gübre ve mazot desteği Ziraat Bankası aracılığıyla çiftçilere ödenecek.

Verilecek destek ödemeleri sadece mazot ve gübre alımında kullanılabilecek. 

NE ZAMAN VERİLECEK?

Normalde Mart ayında yapılacak destek ödemelerinin bugünlerde yapılması planlanıyor.

Öte yandan ayçiçek yağı hasadı törenine katılan Bakan, ülkenin üreten ülke olduğunu söyleyerek, "Bu kadar üretimi yapan kim? Allah bütün çiftçilerimizden razı olsun. Buğdayla başladık, arpayla devam ettik ve mısırla sürdürdük. Ayçiçeğiyle ilgili Tarım Kredi Kooperatifleri, pancar kooperatifleri ve yağlı tohumla ilgili birliklerimiz alım yapmaya devam ediyor. Dün çıkan tebliğ ile ithalata yüzde 10 gümrük vergisi koyduk. Bunun yetersiz kalması durumunda alacağımız başka tedbirler de var. Bunları da devreye koyacağız. Herhangi şekilde üreticimizin mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Üretici kardeşlerim lütfen panik yapmayın, telaşlanmayın. Biz sizin yanınızdayız. Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde çiftçilerimize sahip çıkmaya ve desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç