Mazot, taşıma, gübre, işçilik... Tarımda yeni dönem açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mazot, taşıma, gübre, işçilik... Tarımda yeni dönem açıklandı

Tarım Bakanı Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında Tarımda yeni dönemde 4 başlığı duyurdu ve girdi maliyetlerinin düşürüleceğini söyledi.

Tarım 12 Ağu 2023 12:46 0
Mazot, taşıma, gübre, işçilik... Tarımda yeni dönem açıklandı

Tarım Bakanı'ndan yeni açıklama: Tarımda girdi maliyetleri düşürülecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında tarımda girdi maliyetlerinin düşürülmesi ile birlikte çarşı, pazar ve marketlerde fiyatların aşağı çekileceğini söyledi.

Tarımda yeni seferberlik başlatılacağını ve üreticiden tüketiciye kadar tüm sürecin yakındna takip edilerek girdi maliyetlerinin aşağı çekileceğini, bununla birlikte fiyatların aşağıya geleceğini söyleyen Bakan Yumaklı, "Tarladan sofraya giden bütün süreçlerde girdi maliyetlerini düşürmek, verimlilik ve kaliteyi artırmak, tarımı dijitalleştirmek, yönetimi sadeleştirmek bizim en önemli gündem maddelerimiz. Birçok üründe kendimize yeterliyiz, önemli bir kısmında da yeterli olma potansiyeline sahibiz. Coğrafi konum ve olası pazarlara yakınlık açısından da yine stratejik bir konuma sahibiz. Tüm bu parametreler ışığında hedefimiz üreticiyi güçlendirmek, tüketiciyi de korumak, kısaca bu şekilde formülize edebiliriz" dedi.

YENİ DÖNEMDE 4 ANA BAŞLIK VAR

Tarımda yeni dönemde hedefin dört ana başlıkta toplandığını söyleyen Bakan Yumaklı, "Hedeflerimizi dört ana başlık altında topladık. Bunlardan birisi sürdürülebilirlik, diğeri verimlilik, bir diğer kayıtlılık ve son olarak da kalite" ifadelerini kullandı.

TARIM SAYIMI BİTTİ

Yumaklı yaptığı açıklamada TÜİK'in üzerinde çalıştığı tarım sayımı projesinin tamamlanacağını, Maliye Bakanlığı ile imzalanan protokol ile birlikte yürürlüğe gireceğini söyledi. Tarım sayımı ile birlikte hayvan sayısı ve arazi bilgisinin kayıt altına alınacağını söyleyen Bakan, bu sayımla kapasitelerin net şekilde ortaya çıkacağını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç