Maymun Çiçeğinin Bulaşma Şekli ve Belirtileri Açıklandı: Bu Belirtileri Olanlar Hemen Doktora
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maymun Çiçeğinin Bulaşma Şekli ve Belirtileri Açıklandı: Bu Belirtileri Olanlar Hemen Doktora

Son dakika haberi: Maymun çiçeği hastalığı hakkında önemli bir uyarı geldi ve belirtilere dikkatler çekildi.

Sağlık 23 Mayıs 2022 09:34 0
Maymun Çiçeğinin Bulaşma Şekli ve Belirtileri Açıklandı: Bu Belirtileri Olanlar Hemen Doktora

Dünya koronavirüs pandemisinden hala kurtulamamışken bir salgın daha patlak verdi. Maymun Çiçeği adı verilen yeni hastalık birçok ülkede yayılırken ilk karantina haberi dün Belçika'dan geldi. 

Karantina kararı sonrası insanlar tedirgin olurken hastalığın yeni bir küresel pandemiye neden olup olmayacağı merak ediliyor. En merak edilen konu ise hastalığın belirtilerinin ne olduğu. 

Normalde Afrika'nın batı ve orta kısımlarında bulunan tropikal bölgelerde görülen ve yüzde 30 civarında ölümle sonuçlanan maymun çiçeği adlı hastalık , diğer adı ile monkeypox, son dönemlerde 11 civarında ülkede görüldü. Amerika, İngiltere, İspanya, Belçika, İsviçre, Kanada, Avusturya gibi büyük ülkelerde görülen hastalığın yayılma endişesi tüm dünyayı sarmış durumda. 

Birçok kişi, hangi semptomların hastalık belirtisi olduğunu araştırmaya başladı. 

KARANTİNA OLACAK MI?

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı’nın Tıbbi Danışman Şefi Dr. Susan Hopkins bir son dakika açıklamasında bulundu ve hastalığa yakalananların , semptom gösterenlerin muhakkak tecrit altına alınması gerektiğini söyledi. 

CİNSEL İLİŞKİ UYARISI : İŞTE BULAŞMA YOLLARI

Hastalığın bulaşma yolları hakkında açıklama yapan Dr. Hopkins, hastalığın ciltte oluşan bir yaradan, ağıs, göz, burun üzerinden veya solunum yolu aracılığıyla bulaştığını söyledi ve cinsel ilişkiye girmenin de hastalığı tetikleyebileceğini söyledi.

Dr. Hopkins konu ile ilgili yaptığı uyarı açıklamasında, “Biz düzenli olarak farklı insanlarla cinsel ilişkiye girenlerin ya da tanımadığı bireylerle cinsel ilişkiye girme alışkanlığı olanların bunu yapmamalarını öneriyoruz. Eğer cinsel hayatınızda böyle bir alışkanlığınız varsa ve vücudunuzun bazı bölgelerinde şişkinlik ve kabarıklıklar görüyorsanız hemen doktora gitmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İşte hastalığın belirtileri:

BÜYÜK ÇOĞUNLUK EŞCİNSEL İLİŞKİYE GİREN ERKEKLERDE

Dr. Hopkins açıklamasının devamında, görülen vakaların çoğunun eşcinsel hastalığa giren kişilerden oluştuğunu söyledi. Ünlü Doktor, “Şu an maymun çiçeği hastalığı için doğrudan bir aşı yok. Fakat şu an çiçek hastalığı aşısının bir formunu kullanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç