Maymun Çiçeği Virüsü Yanı Başımıza Geldi: İşte Belirtileri ve Bulaşma Yolu
Maymun Çiçeği hastalığı yayılmaya devam ediyor. Peki maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir? İşte detaylar.
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ HAKKINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ: yANI BAŞIMIZKİ ÜLKEYE DE SIÇRADI.
Son günlerin gündem konusu MAymun Çiçeği hastalığı oldu. Birçok insanda görülmeye başlanan bu hastalık hakkında son dakika açıklaması geldi. Edinilen bilgilere göre hastalığın Avrupa'daki birçok ülkede görülmesinden sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde ve son olarak yanıbaşımızda İsrail'de de görüldüğü duyuruldu.
DSÖ ACİL TOPLANDI
Vaka sayılarını hızlı şekilde artmaya başlamasının ardından Dünya Sağlık Örgütü'nün önceki gece acil bir toplantı yaptığı öğrenildi.
İSRAİL'DEN AÇIKLAMA
İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ilk maymun çiçeği virüsü hastalığının ülkede tespit edildiğine yer verildi. Genç , 30'lu yaşlarda bir erkek vatandaşta hastalığın tespit edilmesi sonrası hastanın Tel Aviv'dew bulunan Ichilov Hastanesi'ne kaldırıldığı ve burada karantina ile tedavi işlemlerinin yapıldığına yer verildi.
Konu ile ilgili yapılan resmi açıkklamada hasta ile ilgili, "ülke dışında maymun çiçeği bulaşmış başka bir kişiyle temasta bulunduğu, sağlık durumunun iyi olduğu" ifadelerine yer verildi.
VİRÜSÜN KAÇ TÜRÜ VAR?
Virüsün son olarak tespit edildiği ülkeler şu şekilde açıklandı:
İngiltere,
İspanya,
Portekiz,
ABD,
İtalya,
İsveç,
Belçika,
Avusturalya
Kanada
Endemik virsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak tanınan maymun çiçeği, özellikle Batı Afrika ve Kongo'da görülüyor ve türleri de bu şekilde adlandırılıp ikiye ayrılıyor.
Kongo türünde virüsün yüzde 10 civarında bir ölüm riski bulunuyor. Batı afrika varyantında ise her 2 vakadan birinde yüzde 1 civarında ölüm oranı var.
NASIL BULAŞIYOR?
Bu konuda yapılan açıklamada hastalığın genellikle hayvanlardan insanlara geçtiği, insandan insana yakın temas ile geçtiği de nadir şekilde görülmektedir.
BELİRTİLERİ
Hastalığa yakalananlarda yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklar meydana gelmektedir.
Kullanıcı Sözleşmesi