Maymun Çiçeği En Çok Bu Kişilerde Görülüyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maymun Çiçeği En Çok Bu Kişilerde Görülüyor

Son dakika haberi: Maymun Çiçeği hastalığının en çok bulaştığı kişiler açıklandı. İşte o kişiler.

Sağlık 23 Tem 2022 17:55 1
Maymun Çiçeği En Çok Bu Kişilerde Görülüyor

Maymun çiçeği hastalığının en kolay bulaşma yolu, en çok bulaştığı yol açıklandı. İşte en büyük risk altındakiler.

Dünya Sağlık Örgütü, Maymun Çiçeği virüsü için son dakika açıklaması yaptı ve virüs için küresel acil durum ilan etti. Küresel acil durum ilan edilmesinden sonra en merak edilen konu, virüsün nasıl bulaştığı, dünyada virüs vakalarının ne seviyede olduğu konuları oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu hastalığın detaylarına yer verdik.

DSÖ KÜRESEL ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada maymun çiçeği vakalarının ciddi şekilde arttığı ve bu nedenle küresel acil durum ilan edilmesinin zorunluluk olduğuna yer verildi.

DSÖ’nün artık salgını küresel sağlık için koordineli bir uluslararası müdahaleye ihtiyaç duyulacak kadar önemli bir tehdit olarak gördüğü anlamına geliyor.

SON BİRKAÇ HAFTADA CİDDİ VAKA ARTIŞI OLDU

DSÖ, son birkaç hafta içinde ciddi şekilde vaka artışı olduğunu söyledi. Söz konusu açıklamada son vakalara ilişkin, "WHO verilerine göre, bu yıl şimdiye kadar 75 ülkede 16.000′den fazla maymun çiçeği vakası rapor edildi ve teyit edilen enfeksiyon sayısı Haziran sonundan Temmuz başına kadar %77 arttı." denildi.

Avrupa şu anda salgının küresel merkez üssü haline geldi ve 2022′de dünya çapında teyit edilen enfeksiyonların %80′inden fazlası Avrupa'da oldu. Amerika'da ise Washington, DC ve Porto Riko olmak üzere 43 eyalette 2.000′den fazla vaka bildirdi.

Şimdiye kadar Afrika'da 5 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğine yer verildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan açıklamada, çoğu insanın iki ila dört hafta içinde maymun çiçeği hastalığını atlattığına yer verildi.

EN BÜYÜK RİSK ALTINDA OLANLAR

DSÖ tarafından yapılan açıklamada en fazla risk altında olanların, erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkekler olduğuna yer verildi. Hastalığa en fazla bulaşma riskinin bu gruptaki erkekler oldukları bildirildi. 

Hastalığın belirtileri ise şu şekilde:

  • Yüksek ateş
  • Baş, sırt ve kas ağrıları
  • Lenf bezlerinde şişlikler
  • Yorgunluk hali
  • Üşüme ve titreme
  • Ciltte su çiçeğine benzer, su dolu küçük kabarcıklar şeklinde görülen döküntüler
Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ohhh Çok Şükür Erkeklerle İlişkiye Girmiyorum 😅😅