Mayıs ve Haziran Ayı, Elektrik ve Doğalgaz Faturası Desteği Başvurusu e Devlet'te Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mayıs ve Haziran Ayı, Elektrik ve Doğalgaz Faturası Desteği Başvurusu e Devlet'te Başladı

Elektrik ve doğalgaz faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için fatura desteği başvuruları Mayıs ve Haziran ayı için başladı.

Son Dakika 18 Mayıs 2022 15:37 1
Mayıs ve Haziran Ayı, Elektrik ve Doğalgaz Faturası Desteği Başvurusu e Devlet'te Başladı

Doğalgaz  ve elektrik faturası Mayıs ve Haziran ayı başvuruları başladı.

Devlet ,geçtiğimiz sene flaş bir karar almış ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik ile doğal gaz faturası yardımı yapılacağına yer verildi. e Devlet kapısı üzerinden alınan başvurular sonrası değerlendirme yapılıyor ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara yardım yapılacağına , fatura desteğinin sağlanacağına yer verildi.  Biz de finans7.com olarak bu yazımızda elektrik ve doğal gaz faturası desteğinin detaylarına yer verdik.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada elektrik faturası desteğinin , hali hazırda sosyal yardım almakta olan hanelere verileceği, bu hanelere fatura desteği sağlanacağına yer verildi. Açıklamada, "3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler." denildi. Elektrik faturası destek miktarı şu şekilde:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,

3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,

4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı tutarınca

Elektrik faturası destek ödemesi için hak sahiplerinin herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek yoktur. Ödemeler PTT'den yapılmaktadır. 

Sosyal yardım almayan vatandaşlar, sosyal yardım başvuru yapmalı. Sosyal yardım başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlara elektrik faturası desteği yapılacaktır. Başvuruya ilişkin detaylar aşağıda , başvuru kısmında verilmiştir. 

DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ

Elektrik faturasının yanı sıra vatandaşlara doğalgaz fatura desteği de sağlanmaktadır. 450 lira ile 1150 lira arasında evlere sağlanacak doğal gaz faturası desteğinden faydalanmak isteyen vatrandaşların kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapması gerekmektedir. Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlarda aranan şartlar ise şu şekilde açıklandı:

  • Adresinin yurtdışı olması
  • Adres gizliliği kararının olması
  • 18 yaşından küçük olması
  • T.C. Vatandaşlığının olmaması
  • Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

E DEVLET BAŞVURUSU

Bunun yanı sıra e Devlet kapısı üzerinden de başvuru yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki sayfaya gitmesi gerekmektedir. 

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Bu sayfaya gittikten sonra kimliğimi doğrula kısmından tc kimlik numaranız ve e devlet şifrenizi girin. Bilgileri girdikten sonra karşınıza çıkan ekranda sağ üstte bulunan YENİ BAŞVURU yazan yere tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda formu onaylıyorum kısmına tıklayın ve sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde doldurarak başvurunuzu tamamlayın. 

Başvuru yaptıktan sonra kurum başvurunuzu inceleyecek. İncelemeden sonra uygun görülürse ödemeler vatandşalara PTT aracılığıyla yapılacak. 

E Devlet başvurusunun yanı sıra size en yakın İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzu kimlik ve mesken tipi faturalarınızla yapmanız gerekmektedir.

Peki sizin elektrik ve doğalgaz faturanız ne kadar geliyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazın

ASKIDA FATURA

Askıda fatura başvurusu başladı. İBB'nin askıda fatura başvuru sayfası şu şekilde:

https://askidafatura.ibb.gov.tr/fatura-ekle

İzmir askıda fatura başvuru sayfası ise şu şekilde:

https://www.bizizmir.com/tr/AskidaFatura/AskidaFaturalar

Ankara askıda fatura detaylarını öğrenmek için ise 153'ü arayın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
merhaba benim de su borcum var