Mayıs Ayı Seçim Anketi Sonucu Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mayıs Ayı Seçim Anketi Sonucu Açıklandı

ORC Araştırma Şirketi tarafından bir seçim anketi yapıldı ve olası bir seçimde vatandaşların kime oy vereceği soruldu.

Siyaset 10 Mayıs 2022 12:07 0
Mayıs Ayı Seçim Anketi Sonucu Açıklandı

Son seçim anketinin sonuçları geldi.

Önde gelen anket şirketlerinden olan ORC Araştırma Şirketi, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, geçen hafta yapılan seçim anketinin sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Anket sonucuna baktığımızda partilerin oy oranlarında ciddi değişimler yaşandığı görüldü.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için geri sayım devam ediyor. Erken seçim çağrıları son dönemlerde azaldı. Seçimlerin zamanında , 2023 Haziran'da yapılacağı kesin görünüyor. Seçime 13 aydan biraz fazla zaman kala partiler sahaya inmeye, seçim hazırlıklarını yapmaya başlarken, anket şirketleri de sahaya indi ve vatandaşlara hangi partiye oy vereceklerini sormaya başladı. 

ANKET NE ZAMAN KAÇ KİŞİ İLE YAPILDI?

ORC resmi hesabından anket ile ilgili yapılan açıklamada , söz konusu kamuoyu araştırmasının 5 ile 8 Mayıs tarihleri arasında yapıldığına yer verildi. Toplamda 41 şehirde 5 bin 300 vatandaş ile yüz yüze yapılan anketin sonucuna baktığımızda ilk partinin AK Parti olduğu görüldü.

Bu pazar genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusuna , katılımcıların yüzde 28'i AK Parti cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 24.1'lik kesimi ise oyunu CHP'ye vereceğini söyledi. İYİ Parti'den yana seçim hakkımı kullanacağım diyenlerin oranı ise yüzde 18.4 seviyesinde oldu.

Bu Pazar seçim olsa oyumu HDP'ye veririm diyenlerin oranı ise yüzde 8.7 seviyesinde kaldı. MHP'nin oy oranı ise yüzde 7.2'de kaldı.

ORC tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Bu Pazar Genel Seçim Olsa / Mayıs 2022

Araştırma 5 - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında 41 İl'de toplam 5.300 katılımcıyla Yüz Yüze anket yöntemi ile gerçekleştirilmiştir.

#AkParti %28,0
#CHP %24,1
#İyiParti %18,4
#HDP %8,7
#MHP %7,2"

Ankette 6'ncı parti yüzde 2.1'lik oyu ile Gelecek Partisi oldu. 7'nci parti ise yüzde 2'lik oyu ile DEVA Partisi oldu.

AK PARTİ: BİZİM OYUMUZ YÜZDE 46

AK Parti bir seçim anketi yaptırdığını, yaptırdığı ankette oylarının yüzde 40 civarında olduğunu, seçim sürecinde atılacak adımlarla oy oranının yüzde 46'ya çıkacağını söyledi. Detaylar için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç