Mayın Sonrası Karadeniz'de Balık Tutmak Yasaklandı: Yeni Zam Yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mayın Sonrası Karadeniz'de Balık Tutmak Yasaklandı: Yeni Zam Yolda

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve Karadeniz'de bulunan mayın sonrası bölgede balıkçılığın yasaklandığına yer verildi.

Haberler 26 Mart 2022 17:28 0
Mayın Sonrası Karadeniz'de Balık Tutmak Yasaklandı: Yeni Zam Yolda

İstanbul'da denizde bulunan mayın sonrasında yeni bir karar alındı ve Karadeniz'de balık tutmak yasaklandı.


Korkutan haber bugün İstanbul'dan geldi. Gelen bilgilere göre balıkçılar, İstanbul Boğazı Karadeniz tarafında bir cisim buldu. Su yüzeyinde görülen cisim, su altı mayınlarına benziyordu. Hemen Sahil Güvenlik Ekiplerine bildirildi ve bölgeye SAS ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen Su Altı Savunma ekipleri, cismi titizlikle etkisiz hale getirdi.


Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş sonrası Ukrayna'nın Rus savaş gemilerine karşı denize döşediği mayınlar yerlerinden koptu ve akıntı ile İstanbul'a geldi. Bu olay sonrası Tarım Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada balık tutmanın Karadeniz'de yasaklandığına yer verildi. Söz konusu açıklamada, "Balıkçıklarımızın ve halkımızın can ve mal güvenliği için bugünden itibaren (26 Mart 2022) ikinci bir duyuruya kadar, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında, gün batımından gün doğumu süresince, küçük teknelerle yapılan olta avcılığı da dahil olmak üzere her türlü balık avcılığı durdurulmuştur." ifadelerine yer verildi.


BALIK FİYATLARI YÜKSELECEK


Başta hamsi olmak üzere hemen hemen tüm balık türlerinin fiyatlarının artması bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç