Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu? Sorusu Bakan Fahrettin Koca'ya Soruldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu? Sorusu Bakan Fahrettin Koca'ya Soruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya maske zorunluluğunun kalkıp kalkmayacağı sorusu soruldu.

Sağlık 22 Nisan 2022 12:39 1
Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu? Sorusu Bakan Fahrettin Koca'ya Soruldu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan maske açıklaması.

Adıyaman'da İl Değerlendirme Toplantısına katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görüşme sonrası bir basın toplantısı düzenledi ve düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Artık aşımız var ve ilacımız da var. Dünya genelinde belli bir toplumsal bağıişıklık oluştuğunu görüyoruz. Son dönemlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın neredeyse tamamı ileri yaş grubu ve ek hastalığı olan kişiler. 21 ilde yoğun bakımda hasta kalmadı. Bu iller arasında Adıyaman'da var. Adıyaman'da dün 1 vaka var. 33 gündür de vefat yok."

Daha önce de birkaç kez ifade ettim. Yapılacak bu bilim kurulu toplantısının en önemli toplantılardan biri olacağını söylemiştim . Bu toplantıyı geniş katılımlı ve yüz yüze yapmak istiyoruz. O yüzden haftaya ertelendi.

"Maskenin tamamen kaldırılması konusunda karar olacak mı? Sorusuna Bakan Koca gülümseyerek şu şekilde yanıt verdi:

"Bu konuda çok detay vermeyeyim Geçen hafta da söylemiştim. Özellikle Bilim Kurulu okullarda maske başta olmak üzere birçok konuyu değerlendirmiş olacak. Bu konuda önerileri daha sonra değerlendirmek üzere kamuoyuna paylaşacağız. "

Bu açıklamaya bakacak olursak maske zorunluluğunun gelecek hafta Çarşamba yapılacak toplantıdan sonra kaldırılmasının beklendiği öğrenildi. Sizce okullarda ve toplu taşımalarda maske zorunluluğu kalkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KURUL ÇARŞAMBA GÜNÜ

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı önümüzdeki hafta Çarşamba günü yapılacak. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence daha tedbir amacıyla kaldırılmamalı vaka 1 se bir yani bu hastalık halen devam ediyor demektir o yüzden maske kaldırılması erken bence