Maske Yasağı Kalktı mı? Son Dakika Sağlık Bakanlığı Bugünkü Koronavirüs Tablosunu Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maske Yasağı Kalktı mı? Son Dakika Sağlık Bakanlığı Bugünkü Koronavirüs Tablosunu Açıkladı

Sağlık Bakanlığı 29 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu yayınlandı. Yayınlanan korona tablosu sonrası maske yasağı kalktı mı? sorusu araştırılmaya başlandı.

Sağlık 29 Mayıs 2022 20:55 0
Maske Yasağı Kalktı mı? Son Dakika Sağlık Bakanlığı Bugünkü Koronavirüs Tablosunu Açıkladı

Maske yasağı kalktı mı? Bugünün korona tablosu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı 29 Mayıs 2022 Pazar günü koronavirüs tablosunu yayınladı. Bakanlık resmi internet adresi Covid haberlerinin paylaşıldığı Covid19.saglik.gov.tr adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında korona tablosuna , günlük vaka sayısına yer verildi. 

3 GÜN ÜST ÜSTE 1000'İN ALTINDA GELİRSE MASKE YASAĞI KALKACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen haftalarda yaptığı açıklamada, korona tablsounda 3 gün üst üste 1000'in altının görülmesi sonrası toplu tşaıma ve hastanelerde uygulanan maske yasağının kaldırılacağını söylemişti. 

İKİ GÜNDÜR 1000'İN ALTINDA

27 Mayıs 2022 korona tablosunda vaka sayısı 940 olarak açıklandı. 27 Mayıs Cuma günü vefat sayısı ise 4 olarak açıklandı. 134 bin test yapılmıştı.

27 Mayıs 2022 Cumartesi günü yayımlanan koronavirüs tablosuna baktığımızda ise vaka sayısının 966 olduğu görüldü. Vefat sayısı ise dün 3'tü. Yapılan test sayısı ise 138 bin 752 oldu. 

BUGÜNKÜ KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafındna az önce bir açıklama yapıldı ve güncel koronavirüs tablosuna yer verildi. Bugün 864 vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 2.

MASKE YASAĞI KALKTI MI?

Bakan Koca , 3 gün üst üste vaka syaısı binin altında gelirse maske yasağı tamamen kalkacak demişti. Bugün açıklanan korona tablsounda da vaka sayısı 1000'in altında geldi. Maske yasağının kalkması bekleniyor. 

BAKAN KOCA AÇIKLADI

"Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa!

Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç