Maske ve Kısıtlamalar Kalktı mı? Bilim Kurulu Sonrası Erdoğan Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maske ve Kısıtlamalar Kalktı mı? Bilim Kurulu Sonrası Erdoğan Açıkladı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Sağlık 26 Nisan 2022 15:36 0
Maske ve Kısıtlamalar Kalktı mı? Bilim Kurulu Sonrası Erdoğan Açıkladı

Son dakika haberi: Bakan Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra kameralar karşısına geçti. Erdoğan Bilim Kurulu'nda alınan kararları kamuoyuna açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

"Türkiye tüm sınamalardan alnının akı ile çıkan az sayıda ülkeden biri oldu. Fedakarlıklarına hep beraber şahit olduğumuz sağlık personellerimiz ile dünyada örnek bir  varoluş mücadelesi ortaya koyan bu heyeti ben ayrıca kutluyorum. Bu asrada bizim içi,n çok önemli olan hocalarımızı ebediyete uğurladık. Merhum Cemil Taşçıoğlu hocamız, Murat Dilmener Hocamız, Feriha Öz gibi salgında hayatını kaybeden hocalarımızın isimlerini verdiğimiz hastaneleri bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz. 

 

Diğer ülkelerde insanların sağlık kuruluşlarına erişimi sınırlanırken biz sadece şehir hastaneleri ile devlet hastaneleri ile acil durum hastaneleri ile 16 binin üzerine yeni yatağı hizmete açtık. Toplumsal ihtiyaçlarda da herhangi bir zaafiyete asla müsaade etmedik. Vefa grupları gibi uygulamalarla insanların yanında yer aldık. Her alanda olduğu gibi salgınla mücadelede de yol göstericimiz bilimin ışığı oldu. Yönetim olarak bize en önemli desteği, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık tehdidinin duyulması ile oluşturduğu bilim kurulu ve alt çalışma grupları vermiştir. DSÖ 'de bu konuda taktirlerini kendi platformlarında belirtmiştir. 

 

Sürekli güncellenerek ilgili kesimlerle paylaşılan korona salgın yönetimi ve çalışma rehberleri, mücadeledeki en önemli yol haritası olmuştur. KRiz döneminde beklentileri karşılamak, alınan kararlara uyulmasını sağlamak, bunların muhtemel etkilerini yönetmek kolay değil. Hükümet olarak gayret ettik. Hamdolsun hep birlikte ülkemizi bu sancılı dönemden sağ salim çıkartarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. 

 

Salgının başlangıcında bilinmeyen , tanınmayan , sonuçları kestirilemeyen bir virüsle karşılaşmanın yol açtığı belirsizlikler vardı. Çin'den gelen bilgiler dehşet bir tablo ortaya koymaktaydı. Hastalık yayıldıkça bilim insanlarının tespitleri bizi de hemen her gün yeni bilgilere ve tavsiyelere maruz bıraktı. Virüse karşı korunmak için dünyada geliştirilen her şeyi devreye aldık. 

 

Bugün dünyada kendi aşısını üretebilen 9 ülkeden biriyiz. Tüm birikimlerimizi dost voğrafyadaki halklarla paylaştık. Dünya genelinde 160 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım desteği sağladık. Açık konuşmak gerekirse gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya bu konuda hiç de hayırla yad edilmeyecek bir sınav verdi. Kendileri dışında hiç bir şeyi umursamayan ülkelerin bu bencillikleri tarihin utanç sayfalarına kaydedildi. Bu alanlarda kendi kendimize yeterli hale gelmemiz şart. Güçlü alt yapımız ve nitelikli insan alt yapımızla bu hedefe ulaşacağız. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ekibinin bu süreçte çalışmalarına bizzat şahit olduğumuz bir konu. Son 2 yıldır mesaisinin neredeyse tamamını hiçbir maddi karşılık beklemeksizin salgınla mücadeleye ayıran bilim insanlarına milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 1 milyon 300 bin kişilik sağlık ordusunun verdiği hizmeti asla unutmayacağız. Mücacdeleye destek veren diğer bakanlıkların mensuplarını tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarımıza teşekkürün bir kısmını şiddete karşı yasa ve özlük hakları düzenlemesi ile sağlıyoruz. 

 

Tüm Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırdı. Biz de bu aşamaya geldik. Bugün yapılan toplantıda bu hususlar enine boyuuna değerlendirildi. Kurulumuz bundna sonra olağanüstü bir durum olmadıkça bir toplantı yapmayacak. Sağlık Bakanlığı ise salgın yönetimi eytlem planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürecek. Tedbirler kapsamında 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlardaki maske zorunluluğu tümüyle kaldırıldı.

Sadece toplu tşaıma ve sağlık kuruluşlarında maske devam edecek. Vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecek."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç