Masada 3 seçenek var: Mesai saatleri değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Masada 3 seçenek var: Mesai saatleri değişiyor

Son dakika haberi: mesai saatlerinin düzenlenmesi meclis gündeminde. İşte gelen son dakika açıklaması.

Masada 3 seçenek var: Mesai saatleri değişiyor

4 gün okul 3 gün tatil, 4 gün mesai 3 gün tatil gibi iddialar sosyal medyada konuşulurken hükümet, mesai saatlerini değiştirmek için çalışmalara başladı.

Pandemi ile birlikte hayatımıza gelen evden çalışma, kısa çalışma gibi durumlar sonrası iş hayatında önemli düzenlemeler masaya geldi. İşverenlerden bazıları mesai saatlerini kısarken bazı işverenler, çalışanlarını evden çalıştırıyor.

Konu ile ilgili Milliyet Gazetesi'ne açıklama yapan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konu ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Bayram yaptığı açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma sürelerine ilişkin bir çalışması olduğunu biliyoruz. Bu eski Bakan Vedat Bilgin zamanında da zaten kendisi tarafından söylenilen bir şeydi" ifadelerini kullandı.

Bayram açıklamasında esnek çalışma modellerine geçileceği, bunun yanı sıra uzaktan çalışma ile hibrit çalışma modellerinin de masada görüşüldüğünü söyledi.

UZAKTAN ÇALIŞABİLECEKLER

Bayram açıklamasının devamında hizmet sektöründe olanlardan bazılarının uzaktan çalışacağı, internet olan ortamlarda işleri kendileri yapabileceğini, özellikle büyükşehirlerde yolun ciddi bir zaman maliyeti olması nedeniyle uzaktan çalışmanın birçok sektöre geleceğini söyledi. Bu düzenleme ile trafik ve toplu taşımada ciddi bir azalma görülecek.

BAZI ÜLKELERDE ÇALIŞMA SÜRESİ 4 GÜNE DÜŞTÜ

Avrupa'da bazı ülkelerde 4 gün mesia 3 gün tatil uygulamasına geçildi. Türkiye'de de bazı sektörlerde bunun gelebileceği belirtildi ve "İsveç ve diğer Avrupa ülkelerinde haftalık çalışma süresi 45 saatin altında. 4 gün çalışma modeline geçen ülkeler de var. İstanbul’da özellikle hizmet sektöründekiler bu modeli uyguluyor. Türkiye’de işverenlerin bunu uygulaması mümkün. Maliyetler gözden geçirilerek, işverenlerin çalışanlarına biraz daha fazla maaş vererek daha etkin çalışmaları sağlanabilir" ifadelerine yer verildi.

MASADAKİ 3 DÜZENLEME

Masada yer alan düzenlemelerde 4 gün mesai 3 gün tatil, uzaktan ve hibrit çalışmanın olduğu belirtildi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Öğretmene zaten az çalışıyor hiç çalışmasın zaten yılın yazısı tatil 8 saat çalışan öyle bir tarafta polis hiç sati yok aşkasın hemşirenin öbürleri 8 sate ve ya öyle ne kadar çalışana satını kısaltıyor emniyet güçlerinin satını duzenleyin adelet bu
Ziyaretçi 7 Ay Önce
3 gün tatil güzelmiş 👍