Mart toplantısı öncesi Fed üyelerinden faiz mesajları geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mart toplantısı öncesi Fed üyelerinden faiz mesajları geliyor

Mart ayı faiz toplantısı öncesi Fed'den art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor Son faiz mesajı Bullard'dan geldi.

Ekonomi 22 Şubat 2023 15:47 0
Mart toplantısı öncesi Fed üyelerinden faiz mesajları geliyor

Fed'den faiz mesajı geldi.

Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarındna sonra Fed'in gelecek ay faizde ne yapacağı bü-yük merak konusu oldu. Geçen ay açıklanan verilerden sonra 25 baz puanlık faiz artırımı büyük ölçüde kesinleşmişti. Ancak 14 Şubat'ta açıklanan Ocak enflasyonunda beklentinin üzerinde rakam gelmesi ile 50 baz puanlık faiz artırımı yeniden gündeme geldi.

Bu tartışmalar devam ederken gözler Fed'den gelecek açıklamalara çevrildi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard yaptığı son dakika açıklamasında Amerika ekonomişsinin piyasaların öngördüğünden çok daha dayanaklı olduğunu söyledi ve faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

CNBC ekranlarına konuk olan Bullard burada yaptığı açıklamada politika faizinin yüzde 5,375 seviyesine kadar çıkarılabileceğini bildirerek, "Hala biraz daha gitmemiz gereken yol var. Gideceğimiz yere ulaştıktan sonra verilerin nasıl evrildiğine bakacağız" dedi.

Bullard'ın bu sene faiz kararında oy hakkı yok. Bullard, Fed'in nihai faiz seviyesine ulaşmasından sonra yavaşlaması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Piyasaların 2023 yılında resesyon riskini aşırı şekilde fiyatladığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bullard, ekonominin daha dayanıklı olduğunu söyledi ve istihdam piyasasının gücünü koruyarak enflasyonun düşürülmesinin mümkün olacağını söyledi.

2023 yılında enflasyonun yavaşlayacağını ve büyümede de ılımlı bir yavaşlama olacağını söyleyen Bullard, pandemiden bu yana en şahin Fed üyelerinden biri olarak biliniyor.

FED MART AYI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Fed Mart ayı faiz toplantısı 21-22 Mart tarihlerinde yapılacak. 22 Mart gecesi Fed faiz kararı açıklanacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç