Mart Enflasyonu Sonrası Memur ve Emekli Maaş Zamları: Enflasyon Farkı Artıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mart Enflasyonu Sonrası Memur ve Emekli Maaş Zamları: Enflasyon Farkı Artıyor

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurlar ile emekliler, Temmuz ayında ne kadar maaş zammı alacaklarını araştırmaya başladı. İşte ilk 3 aydan memurlar ve emekliler için oluşan enflasyon zammı.

Çalışma Hayatı 4 Nisan 2022 10:14 0
Mart Enflasyonu Sonrası Memur ve Emekli Maaş Zamları: Enflasyon Farkı Artıyor

2022 Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. MEmur ve emeklilerin alacağı zamlar belli oldu.


Memurlar ve emeklilerin merakla beklediği son dakika bilgisi geldi. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Mart ayı enflasyon verilerine yer verildi. Mart ayında da enflasyon yüksek geldi ve memur ile emeklilerin maaşlarına daha fazla zam yapılacağı netleşmeye başladı. 


MEMURLAR TOPLU SÖZLEŞME ve EK 2.5 İLE YÜZDE 7.5 ZAM ALMIŞTI


Geçen sene imzalanan toplu sözleşmeye göre kamu personelleri, Ocak 2022 döneminde maaşlarına yüzde 5 + 2,5 oranında zam almıştı.


ENFLASYON VERİLERİ


Kamu personelleri ile emeklileri ilgilendiren enflasyon rakamlarına baktığımızda Ocak ayında yüzde 11.10 seviyesinde TÜFE geldiği görüldü. Şubat ayında ise enflasyon 4,81 olarak duyuruldu. Mart ayı enflasyonu ise bugün açıklandı ve aylık TÜFE 5,46 olarak gerçekleşti.


MEMURLAR İÇİN ŞİMDİDEN ENFLASYON FARKI


Kamu personelleri için şimdiden enflasyon farkı oluştu. Son verilere göre kamu personelleri, daha şimdiden Temmuz ayında ek yüzde 15,3 'lük maaş zammı alacak. 3 aylık toplam TÜFE 21.37 olarak geldi. Emekliler ise enflasyon oranı kadar maaş zammı alıyor. Kalan 3 ayın enflasyon rakamları da açıklanınca maaş zamları netleşecek.


3 AY DAHA VAR


Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memurlar ile emeklilerin alacağı maaş zam oranları belli olacak. Zam oranı belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç