Mars'a Gidiş Bilet Fiyatı Açıklandı: Şimdi Para Biriktirmeye Başlarsak...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mars'a Gidiş Bilet Fiyatı Açıklandı: Şimdi Para Biriktirmeye Başlarsak...

SpaceX'in CEO'su Elon Musk, 2029 yılında başlayacak Mars yolculukları için bilet fiyatlarını açıkladı. İşte bilet fiyatları.

Bilim ve Teknoloji 19 Nisan 2022 09:27 2

Gelecekte insanlar ne kadar paraya Mars'a gidebilecek? Bu sorunun cevabı belli oldu.


Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, gelcek yıllarda normal vatandaşların da Mars'a gidebileceğinin açıklamasını yapmıştı. Kızıl gezegende kendine enerji üreten bir şehir inşa etmeyi planlayan Elon Musk, TED konferansına katıldı ve burada merak edilen soruları cevapladı.


TED konferanslarının başkanı Chris Anderson ile önceki gün yaptığı konuşması yayımlanan Elon Musk, yaptığı bu konuşmasında Mars'a yapılacak yolculuğun fiyatını kamuoyuna açıkladı. Elon Musk'ın verdiği cevap ise tok açın halinden ne anlar sözünü akıllara getirdi.


FİYAT UCUZ: HERKES GİDEBİLİR

Elon Musk yaptığı açıklamada fiyatın ekonominin güncel durumuna göre tespit edileceğini ve Mars'ta bir şehir yapmak, oraya 1 milyon insanı götürmek için uygun maliyetli olarak hesaplanacak dedi. Hem inşa masrafları hem de burada yaşam masraflarının göz önüne alınarak belirlenecek rakamın herkes tarafından karşılanabilecek bir miktar olacağı açıklandı.


BİR BİLET 100 BİN DOLAR

TED başkanı Chris Anderson'un sorduğu soruya Musk, bilet fiyatlarının 100 bin dolar civarında olacağını söyledi. Anderson ise 100 bin doların karşılanabilir bir miktar olup olmadığını sordu. Bu soru üzerine Elon Musk, "Mars'a taşınmak 100.000 dolara mal olabilir ve bence neredeyse herkes bu miktarı çalışıp biriktirebilir ve isterse Mars'a gidebilir." şeklinde cevap verdi.


İLK İNSAN HANGİ TARİHTE MARSA GİDECEK?

Daha önce yapılan açıklamada Elon Musk'ın 2020 yılında Mars'ta bir şehir inşa edeceği ve 2050 yılına kadar 1 milyon insanın Mars'a gönderileceğini , 10 yıl boyunca bin adet SpaceX Starship uzay gemisinin inşa edilmesinin planlandığı bildirilmişti. Yapılan açıklamada Mars'a inecek ilk insanın 2029 'da oraya gideceğine yer verildi.


PARA BİRİKTİRMEYE BAŞLAYIN

Buna göre baktığımızda şimdiden para biriktirirsek 7 yıl sonra 100 bin dolarımız olursa Mars'a gidebileceğiz. 2029 yılında başlayacak seyahatler 2050 yılına kadar devam edecek. Bundan sonra da ne olur bilinmez. Bekleyip göreceğiz. Peki siz gitmeyi düşünür müsünüz? Çünkü eğer gitmeyi düşünüyorsanız şimdiden para biriktirmeye başlamanız gerekmektedir. Şimdiki döviz kuru ile 1 milyon 466 bin liraya mal olacak. Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Düşünüyorum suanda 60/70 bin dolarim var biriktireceğim harcamayacağim dunyanin civisi cikti
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maraşdan antebe zor gidiyoz kaldıki marsa gidecez