Mardin korucu alım ilanı geldi: İşte başvuru 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mardin korucu alım ilanı geldi: İşte başvuru 2023

Son dakika haberi: Mardin'in ilçelerinde korucu alım ilanı geldi. Yapılacak korucu alımının başvurusuna dair detaylar yazımızda.

Uzman Erbaş Alımı 28 Ağu 2023 16:04 1
Mardin korucu alım ilanı geldi: İşte başvuru 2023

Mardin ilçelerine korucu alımı yapılacak.

Korucu ailm ilanları gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında Mardin ilçelerine KPSS'siz korucu alımı yapılacağı bildirildi. Peki korucu alımı başvuru şartları nedir? Korucu alımı başvuru bilgileri ve başvuruya ilişkin detaylar yazımızda.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

a)        Türk vatandaşı olmak.

b)        Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikten muaf olmak, kadın adaylar için 21 yaşını doldurmuş olmak.

c)         Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmamak.

ç)         En az ilkokul mezunu olmak.

d)        Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

e)        26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216 ncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak.

f)         Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

g) 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.

ğ) Kan davasından hüküm giymemiş olmak.

h) Hali hazırda görevlendirileceği köyde veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet etmek.

ı) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmamak.

i) Siyasi parti üyesi olmamak.

j) Köy/mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.

k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde bulunmamış olmak, örgüt propagandası yapmamış olmak.

l) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunmamak,

m) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak.

(2) Yeterli sayıda aday bulunmaması halinde birinci fıkradaki 40 yaş 50 yaş olarak uygulanır.

HANGİ İLÇELERE KORUCU ALIMI YAPILACAK?

Alım yapılacak ilçeler şu şekilde; Acırlı (1),Çavuşlu (1),Gelinkaya (1),Düzoba (1),Söğütlü (1),Yolbaşı (1).

BAŞVURU

Mardin Korucu alımı için başvurular 25 Ağustos 2023 tarihi ile 31 Ağustos tarihleri arasında jandarma komutanlığına şahsen gerçekleştirilecektir.

DİĞER İLLERE KORUCU ALIMI

Diğer illere de kısa sürede korucu alımı yapılacak. Korucu alımlarından haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Iğdır güvenlik korucusu alımı ne Zaman yayınlanacak